Yhteystiedot

Pääkirjasto

Keskuskatu 13
23100 Mynämäki
Puh. 044 783 7257
kirjasto(at)mynamaki.fi

Aukioloajat 1.9.2017 alk.
ma, ti, ke 12-19
to 12-20
pe 10-16
la 10-14

Aukioloajat kesällä 15.5.2017 alk.
ma, ti, ke, to 12-19
pe 10-16
la suljettu

Mietoisten itsepalvelukirjasto
Kylätalo Mietolassa
joka päivä klo 7 - 21.


Käyttösäännöt

KIRJASTON KÄYTTÖSÄÄNNÖT

Käyttöoikeus

Kirjaston käyttöoikeus on jokaisella iästä tai asuinpaikasta riippumatta. Kirjaston lainausoikeus on jokaisella, joka on lunastanut kirjastokortin ja sitoutunut näin noudattamaan kirjaston käyttösääntöjä.

Kirjastokortti

Kirjastokortin saa todistamalla henkilöllisyytensä ja sitoutumalla allekirjoituksellaan noudattamaan kirjaston käyttösääntöjä. Alle 15-vuotiaalta vaaditaan huoltajan suostumus kirjastokortin saamista varten.

Kirjastokortti on henkilökohtainen ja se on esitettävä kirjastossa asioitaessa. Osoitteen- ja nimenmuutos on ilmoitettava kirjastoon. Ensimmäinen kirjastokortti on maksuton.

Kirjastokortin saanut henkilö on vastuussa kaikesta kortilla lainatusta aineistosta. Kirjastokortin katoamisesta on ilmoitettava välittömästi kirjastoon, jolloin kadonnut kortti asetetaan käyttökieltoon. Kortin omistaja ei ole vastuussa katoamisilmoituksen jälkeen tapahtuneesta kortin väärinkäytöstä. Kadonneen tai vahingoittuneen kortin uusimisesta peritään maksu.

Käyttäjän tietosuoja

Kirjaston lainaajarekisteriä käytetään ainoastaan lainausten valvontaan. Kaikki lainaajan tiedot ovat luottamuksellisia eikä kirjasto luovuta niitä ulkopuolisille. Henkilöllisyytensä todistettuaan lainaaja voi tarkistaa itseään koskevat rekisteritiedot.

Aineiston varaaminen ja kaukopalvelu

Lainassa tai hankinnassa olevan aineiston voi varata. Varaus on maksullinen ja se maksetaan varausta noudettaessa.

Kirjasto voi tilata asiakkaan toivomaa aineistoa kaukolainaksi. Kaukolainat ovat maksullisia.

Karhunta

Kirjasto lähettää myöhässä olevasta aineistosta ensimmäisen muistutuksen kolmen viikon ja toisen muistutuksen viiden viikon kuluttua eräpäivästä. Videoista, CD-ROM- ja DVD-levyistä sekä varatusta aineistosta lähetetään ensimmäinen muistutus välittömästi eräpäivän jälkeen.

Myöhässä palautetuista lainoista peritään maksu, samoin myöhästymismuistutuksista. Lasku lähetetään seitsemän viikon kuluttua eräpäivästä.

Aineiston katoaminen tai vahingoittuminen

Kadonnut tai vioittunut aineisto korvataan ensisijaisesti samalla tai samanarvoisella aineistolla kirjastotoimenjohtajan määrittelemällä korvaushinnalla. Videoita tai dvd-levyjä ei voi korvata lainausoikeusmaksun takia vastaavalla tuotteella.