Siirry sisältöön

Jätehuolto

Mynämäen kunnan yhdyskuntajätteen jätehuollon hoitaa Lounais-Suomen Jätehuolto Oy.

Jätehuollon perusmaksu

Jäteastian tyhjennyksestä maksettavan jätemaksun lisäksi Mynämäen kunnan alueella maksetaan jätehuollon perusmaksua. Perusmaksua vastaan asukkaat saavat tuoda vaaralliset jätteet mantereella ja saaristossa kiertäviin keräyksiin sekä 12 kiinteään vastaanottopaikkaan. Lääkejätteet voi viedä apteekkeihin ilman erillistä maksua. Perusmaksutuloilla järjestetään jäteneuvontaa kouluilla, taloyhtiöissä ja tapahtumissa sekä tuotetaan jäteoppaita ja Huomiselle-asukaslehti, joka jaetaan kaikkiin koteihin. Perusmaksulla rahoitetaan myös LSJH:n kierrätyspisteitä sekä lajitteluasemien ja jätekeskusten ylläpitoa ja asiakaspalvelua. Näiden lisäksi perusmaksulla rahoitetaan kuntien yhteisen jätehuoltoviranomaisen toimintaa. Lisätietoja perusmaksusta.

Rinki-ekopisteet

Jätehuollossa on voimassa täysi tuottajavastuu, jolloin pakkausten keräysvelvoite on siirtynyt kunnilta pakkausten tuottajille. Pakkausten tuottajia edustaa Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy. Rinki kerää kartonki-, lasi- ja muovipakkaukset sekä metallia. Mynämäessä olevat Rinki-ekopisteet löytyvät tästä kartasta.

Sähkö- ja elektroniikkalaiteromu eli SER

SER-tavaroiden vastaanotto Mynämäellä (Pyykkärintie) on ainakin toistaiseksi päättynyt. Lähimmät SER-pisteet ovat Raisiossa Isosuon jäteasema ja Turussa Topinojan jäteasema. Lisäksi Raisiossa (Purokatu 10) toimii Ekotorin keräyspaikka.

Lisätietoja:

Miksi kannattaa kierrättää

Jokainen pieni teko on tärkeä – myös yhden ihmisen – jotta kierrätys kokonaisuudessaan toimisi tehokkaasti ja järkevästi. Mitä useampi meistä lajittelee jätteensä oikein, sitä enemmän saadaan hyvää materiaalia talteen. Tämä on ympäristölle hyvä asia, sillä kierrätyksen ansiosta vähenee tarve käyttää täysin uutta materiaalia tuotteiden valmistamiseen.

Kierrätys säästää energiaa ja luonnonvaroja. Lisäksi ympäristölle haitalliset hiilidioksidipäästöt vähenevät ja kaatopaikkakuormitus pienentyy.

 

 

Takaisin sivun alkuun