Siirry sisältöön

Sähköinen asiointi

Lupakäsittely on siirtynyt Lupapiste.fi – palveluun.

Tutustu Lupapiste.fi palveluun: Lupapiste maailman paras sähköinen lupapalvelu

Sähköisen asioinnin vaiheet – ohje

Lupapiste.fi -palvelussa voi hakea kaikkia rakentamisen lupia ja hoitaa niihin liittyvän viranomaisasioinnin sähköisesti, sekä kysyä neuvoa myös ennakkoon, ennen rakennushankkeen alkamista.

Lupapisteen käyttö pähkinänkuoressa:

  1. Rekisteröidy palveluun ensimmäisen käyttökerran yhteydessä ja kirjaudu tämän jälkeen sisään sähköpostiosoitteella sekä salasanalla.
  2. Hakemuksen tai kyselyn luominen: Valitse hankkeesi sijainti ja päätoimenpide. Tämän jälkeen pääset joko tekemään kyselyn hankkeeseen liittyen tai luomaan hakemuksen aiempien valintojesi pohjalta.
  3. Kutsu tarpeelliset tahot mukaan hankkeelle ”Osapuolet”-välilehdeltä. Kun henkilöt ovat hyväksyneet hankekutsun, voidaan heidän tietonsa valita mukaan hakemukselle ja täten säästytään turhalta näpyttelyltä. Huomiothan, että mikäli hankkeellesi vaaditaan pääsuunnittelija, vastaa hän pääsääntöisesti hankkeen edistämisestä ja viranomaiskommunikaatiosta Lupapisteessä.
  4. Tallenna hankkeelle siihen liittyvät tiedot ja dokumentit yhdessä muiden osapuolten kanssa. Kaikki kirjoittamasi tiedot tallentuvat automaattisesti hakemukselle ja voit jatkaa sen täydentämistä sinulle sopivana ajankohtana.
  5. Kysy tarvittaessa neuvoa viranomaiselta hankekohtaisen ”Keskustelu”-ikkunan kautta.
  6. Jätä hakemus eteenpäin viranomaiselle ”Hakemuksen jättäminen” -välilehdeltä.

Lisätietoja saa rakennusvalvonnasta.

Mikäli ei ole mahdollisuutta käyttää sähköistä lupapalvelua, hakemuksen voi tehdä myös paperisena. Lomakkeet löytyvät täältä. Hakemuksesi siirretään sähköiseen palveluun, tavoitteemme on käsitellä kaikki luvat sähköisesti.

Lupapisteen kauppa

Lupapisteen kauppa on avattu Mynämäellä – tervetuloa tutustumaan!

Lupapisteen kaupasta voit ostaa rakennuspiirustuksia suoraan rakennusvalvonnan arkistosta sähköisesti ja ladata ostetut PDF-tiedostot heti omaan käyttöösi. Arkistossa on sähköisessä muodossa pääpiirustukset ja erityissuunnitelmat (jos ne on toimitettu rakennusvalvontaan arkistoitavaksi).

Ostaminen on helppoa:

  1. Hae haluamaasi kohdetta
  2. Esikatsele
  3. Maksa
  4. Lataa ostetut dokumentit käyttöösi

Kaupasta löytyy tuoreinta aineistoa vuodesta 2018 lähtien. Vanhempaa materiaalia voit tilata tarvittaessa. Mikäli haluamaasi aineistoa ei löydy palvelusta, ole hyvä ja ota yhteys rakennusvalvontaan aineistopyynnön kautta.

Lupapiste kauppaan ->

Takaisin sivun alkuun