Siirry sisältöön

Ympäristönsuojelu

Ympäristönsuojelun toimipaikka on Mynämäen kunnanvirasto, os. Vehmaantie 111, 23100 Mynämäki. Toiminta-alue on Maskun, Mynämäen, Nousiaisten ja Ruskon kunnat. Ympäristösihteereinä toimivat Laura Ahtiainen ja Katja Holttinen.

Ajankohtaista

Mynämäen kunta järjestää yhteistyössä usean tahon kanssa jättipalsamin torjuntatalkoot keskiviikkona 30.6.2021, talkoisiin tulee ilmoittautua viimeistään 28.6. mennessä käyttämällä oheista lomaketta tai olemalla yhteydessä ympäristösihteeriin.

Kiinteistönomistajan on mahdollista ilmoittaa oma keskusta-alueen jokivarsikiinteistönsä talkookohteeksi ja saada apua jättipalsamin torjuntatyön aloitukseen. Kiinteistöillä torjuntaan osallistuu muutaman hengen porukka. Ilmoittautua voi oheisen verkkolomakkeen kautta tai ilmoittautumalla ympäristösihteeri Katja Holttiselle p. 040 135 4515

Talkoiden yhteydessä kiinteistönomistajaa neuvotaan jättipalsamin torjunnassa. Kiinteistönomistajien toivotaan osallistuvan torjuntatyöhön nyt ja tulevaisuudessa. Jotta torjuntatyö on tehokasta, se tulee toistaa muutaman kerran kesässä, muutamana peräkkäisen vuonna kunnes uusia jättipalsamiyksilöitä ei enää kasva.

Ympäristönsuojelu kesällä 2021

Ympäristönsuojelun molemmat ympäristösihteerit ovat lomalla 12.7.-16.7.2021 ja 16.7.- 30.7.2021.

Ympäristönsuojelu ja korona

Ympäristösihteerit tekevät pääasiassa etätöitä suositusten mukaisesti eivätkä ole tavoitettavissa toimistolla. Yhteydenotot puhelimitse ja sähköpostilla. Ympäristönsuojelu tekee vain välttämättömät tarkastukset, jotka ovat tarpeen ympäristön välittömän pilaantumisen estämiseksi. Toimistolla tapaamiset vain ajanvarauksella.

Alueellinen energianeuvonta Varsinais-Suomessa

Varsinais-Suomen kestävän kehityksen asiantuntijaorganisaatio Valonia tarjoaa neuvontaa kaikille maakunnan kunnille ja kuntalaisille. Kuntaiset voivat kysyä asumisen energiankulutuksesta, lämmitystapavalinnoista, puun poltosta sekä laitteiden hankinnasta. Lisäksi Valonia tarjoaa asiantuntija- ja ideointiapua energiateemaisten tapahtumien järjestämiseen.

Varsinais-Suomen energianeuvonnan yhteystiedot löydät Valonian sivuilta.

Haja-asutusalueen jätevesiasiat

Pohjavesialueilla ja alle 100 metrin etäisyydellä vesistöistä sijaitseville rakennuksille asetetut jätevedenkäsittelyvaatimukset on tullut tehdä 31.10.2019 mennessä. Lykkäystä käsittelyvaatimusten tekemiselle voi anoa ympäristönsuojelulta.

Takaisin sivun alkuun