Siirry sisältöön

Ympäristönsuojelu

Ympäristönsuojelun toimipaikka on Mynämäen kunnanvirasto, os. Keskuskatu 21, 23100 Mynämäki. Toiminta-alue on Maskun, Mynämäen, Nousiaisten ja Ruskon kunnat. Ympäristösihteereinä toimivat Laura Ahtiainen ja Katja Holttinen.

 

Ajankohtaista

Ympäristönsuojelu ja korona

Ympäristösihteerit eivät ota vastaan asiakkaita toimistolla. Ympäristönsuojelu tekee vain välttämättömät tarkastukset, jotka ovat tarpeen ympäristön välittömän pilaantumisen estämiseksi.

 

Kuntien ympäristönsuojelumääräykset päivitetään ajan tasalle

Kunnan ympäristönsuojelumääräykset täydentävät ympäristönsuojelulakia ja sen nojalla annettuja asetuksia. Niillä ohjataan esimerkiksi jätteiden hyötykäyttöä maarakentamisessa ja kemikaalien varastointia, kun toiminta ei edellytä ympäristönsuojelulain mukaista lupaa tai ilmoitusta.

Mynämäen, Maskun, Nousiaisten ja Ruskon ympäristönsuojelumääräykset ovat vanhentuneet etenkin hajajätevesilainsäädännön osalta ja kaipaavat tarkennuksia myös esimerkiksi jätteiden hyötykäytöstä maarakentamisessa.

Ympäristönsuojelumääräyksiä laatiessa tulee huomioida ympäristönsuojelulain 202 § ja 203 §. Lisäksi hallintolaki 41 § velvoittaa kuntaa ympäristönsuojelumääräysten laatimisprosessissa. Ympäristönsuojelumääräysluonnoksista tullaan pyytämään lausunnot alueensa viranomaisilta ja kommentit kuntalaisilta.

Viranhaltijat valmistelevat ensimmäiset luonnokset Mynämäen, Maskun, Nousiaisten ja Ruskon kuntien ympäristönsuojelun viranomaislautakuntien joulukuun kokouksiin. Lautakunnan hyväksynnän jälkeen luonnos asetetaan nähtäville kuntalaisten ja yhdistysten kommentointia varten.

Ympäristönsuojelumääräykset tullaan vahvistamaan keväällä 2020 kunnanvaltuustoissa.

Eläintilojen vuosiraportointilomakkeet

Täytettävät vuosiraportointilomakkeet eläintiloille. Lomakkeet tulee palauttaa helmikuun loppuun mennessä osoitteella Mynämäen kunta/ Ympäristönsuojelu, Keskuskatu 21, 23100 Mynämäki tai sähköpostitse ymparistonsuojelu@mynamaki.fi

Vuosiraportointilomake nautatilat

Vuosiraportointilomake siipikarjatilat

Vuosiraportointilomake sikatilat

LSJH:n Pop-up ja Siira -lajitteluasemat Mynämäen, Maskun, Nousiaisten ja Ruskon kunnissa

LSJH on julkaissut kiertävien keräysten pysähdykset vuodelle 2020.

Pop up -lajitteluasema ottaa vastaan maksutta pieniä määriä kotitalouksien vaarallisia jätteitä (mm. maalit, liimat, lakat, aerosolit), ooistotekstiiliä (mm. rikkinäiset paidat, pyyhkeet, lakanat), pienelektroniikkaa (mm. kännykät, sähköhammasharjat), paristoja sekä loisteputkia ja energiansäästölamppuja.

Pop- up -lajitteluasemien aikataulut näet täältä.

Keräysauto Siira vastaanottaa maskutta samoja jätteitä kuin kiinteät lajitteluasema, kuten  kodinkoneita, metalliromua, poistotekstiilejä ja kotitalouksien vaarallisia jätteitä 50 kiloon tai litraan saakka. Hinnaston mukaista maksua vastaan Siiraan voi tuoda lajiteltua siivousjätettä, pienten remonttien jätteitä sekä huonekaluja ja muuta suurikokoista jätettä.

Keräysauto Siiran aikataulut näet täältä.

 

Haja-asutusalueen jätevesiasiat

Pohjavesialueilla ja alle 100 metrin etäisyydellä vesistöistä sijaitseville rakennuksille asetetut jätevedenkäsittelyvaatimukset on tullut tehdä 31.10.2019 mennessä. Lykkäystä käsittelyvaatimusten tekemiselle voi anoa ympäristönsuojelulta.

 

Takaisin sivun alkuun