Siirry sisältöön

Esiopetukseen ilmoittautuminen ja varhaiskasvatuspaikkojen hakeminen

Julkaistu

Esiopetukseen ilmoittautuminen

Perusopetuslain mukaan lapsen on osallistuttava ennen oppivelvollisuuden alkamista vuoden kestävään esiopetukseen tai muuhun esiopetuksen tavoitteet saavuttavaan toimintaan. Syksyllä 2019 esiopetuksen aloittavat vuonna 2013 syntyneet lapset. Ilmoittautumisaika on 5.–28.2.2019.

Esiopetus on maksutonta. Toimintakausi on 14.8.2019–29.5.2020 koulujen työpäivinä 4 h/päivä. Esiopetuspaikkoina toimivat Pikkulaurin ja Pyhän päiväkodit, Tavastilan esiopetusryhmä, Tarvaisten ja/tai Karjalan päiväkoti ja mahdollisesti uusi yksityinen Norlandia Laine -päiväkoti Aseman seudulla.

Esiopetuspaikkaa on mahdollista hakea myös luontopäiväkotiryhmästä, mikäli lapsella ei ole kuljetustarvetta (ks. Varhaiskasvatuspaikkojen haku, Vaahteramäen päiväkoti. Lisätietoja saa varhaiskasvatusjohtajalta).

Esiopetukseen ilmoittaudutaan esiopetushakemuksella. Esiopetusta täydentävään päivähoitoon tulee hakea samassa yhteydessä kuin esiopetukseen ilmoittaudutaan. Ilmoittautuminen pyydetään ensisijaisesti tekemään sähköisesti www.mynamaki.fi/varhaiskasvatus > varhaiskasvatukseen hakeminen.

Sähköisesti haettaessa tehdään kaksi erillistä hakemusta, päivähoito ja esiopetus. Kaikille v. 2013 syntyneille lähetetään ilmoittautumisohje postitse kotiin. Maksuton kuljetus esiopetukseen järjestetään koulukyytien yhteydessä, jos matkaa kotoa esiopetukseen on yli viisi kilometriä. Kuljetusta haetaan erillisellä lomakkeella.

 

Varhaiskasvatuspaikkojen hakeminen

Mynämäen kunnassa on varhaiskasvatuspaikkoja päiväkodeissa ja perhepäivähoidossa. Pikkulaurissa (Kotipellontie 6) ja Vaahteramäessä (Vehmaantie 111) on ryhmät 1–6-vuotiaille lapsille, Hiirenkorvassa (Tavastila) ja Pajunkissassa (Pyhä) on ryhmät 3–6-vuotiaille lapsille. Karjalan ja Tarvaisten päiväkotiryhmät muodostetaan tarpeen mukaisiksi, pääasiassa 2–6-vuotiaille lapsille. Vuorohoitoa järjestetään Pikkulaurin päiväkodissa.

Vaahteramäen päiväkodissa jatkaa luontoryhmä, mikäli halukkaita 4–6-vuotiaita lapsia noin 15 ilmoittautuu siihen. Ulkoilmaelämä on toiminnan lähtökohta. Sisätilat ovat tarpeen mukaan käytettävissä, pääasiallisena oppimisympäristönä toimii päiväkodin takana oleva metsikkö ja kota. Luontoryhmässä on avoimien ovien iltapäivä pe 15.2. klo 14.00–16.00, tervetuloa!

1.8.2019 alkaen Mynämäen kunta ottaa käyttöön varhaiskasvatuksen palvelusetelin, jota voidaan sähköisesti hakea 5.2.2019 alkaen, www.mynamaki.fi/varhaiskasvatus. Palveluseteli on kunnan myöntämä tuki, kun perhe valitsee varhaiskasvatuspaikaksi kunnan hyväksymän yksityisen päiväkodin.

Omassa kodissaan työskentelevillä perhepäivähoitajilla on hoitopaikkoja pääasiassa alle 3-vuotiaille lapsille.

Varhaiskasvatuspaikkaa tulee hakea neljä kuukautta ennen hoitotarpeen alkamista. Jos on kyse äkillisestä työllistymisestä tai opiskelujen alkamisesta, hakemus on jätettävä kaksi viikkoa ennen toivottua hoidon alkamista.

Varhaiskasvatushakemus 1.8.2019 alkavaan toimintakauteen tulee tehdä 31.3.2019 mennessä. Hakemus pyydetään täyttämään sähköisesti, www.mynamaki.fi/varhaiskasvatus > varhaiskasvatukseen hakeminen. Tarvittaessa paperilomakkeita saa kunnan nettisivuilta ja varhaiskasvatuksen toimipaikoista. Tällä hetkellä varhaiskasvatuspalveluita käyttävien lasten osalta varhaiskasvatushakemusta ei tarvitse uusia.

 

Avoimet varhaiskasvatuspalvelut

Leikkitoimintaa järjestetään Pikkulaurin päiväkodissa 1–3 kertaa viikossa klo 9.00–12.00 syyskuun alusta toukokuun loppuun. Leikkitoiminta on tarkoitettu 2–5-vuotiaille lapsille, jotka eivät ole kunnallisessa varhaiskasvatuksessa. Toimintaan haetaan erillisellä hakemuksella www.mynamaki.fi/avoimet-varhaiskasvatuspalvelut

 

Lisätietoja

Varhaiskasvatusjohtaja Erja Santanen, p. 044 435 6623 (esiopetus, päiväkodit, palveluseteli, leikkitoiminta)

Päiväkodin johtaja Marjo Salminen, p. 044 435 6625, (perhepäivähoito)

Takaisin sivun alkuun