Siirry sisältöön

Kunta tiedottaa tällä sivulla koronaviruksen vaikutuksista kunnan toimintoihin. Kehotamme kuntalaisia seuraamaan mm. Perusturvakuntayhtymä Akselin, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin ja THL:n tiedotusta. Myös muut viranomaiset tiedottavat asiasta.

Alla olevia tietoja ei päivitetä ko. palvelujen kohdalle kunnan verkkosivustolla.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri tiedottaa 20.10.2020

Koronapandemia kiihtyy edelleen Varsinais-Suomessa. Ilmaantuvuus kasvoi lokakuun alussa hyvin nopeasti, mutta kiihtymisen vauhti on nyt hieman taittunut. Tiistaina 20.10. kokoontunut alueellinen koronaryhmä suosittaa, että yli 20 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokoontumisia järjestetään sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa vain, kun tapahtumanjärjestäjä pystyy varmistamaan osallistujien turvallisuuden. Suositus on voimassa toistaiseksi ja koko Varsinais-Suomen alueella.

Linkki sairaanhoitopiirin tiedotteeseen

Poikkeukset kunnan palveluissa 19.10.2020 alkaen (19.10.2020 klo 10.30)

Valtioneuvoston linjauksen mukaisesti Mynämäen kunnanvirastolla ja taloushallintoyksikössä on voimassa etätyösuositus tämän vuoden loppuun. Kunnanvirastoa ja taloushallintoyksikköä ei suljeta asiakaspalvelulta. Tapaamiset on kuitenkin syytä sopia etukäteen, jotta ao. työntekijä on paikan päällä. Pyydämme asiakkaita käyttämään kasvomaskia kunnanvirastolla ja taloushallintoyksikössä asioitaessa.

Kasvomaskisuositus, toisen asteen opiskelijat (7.10.2020 klo 12.50)

Maskisuositus koskee Varsinais-Suomen alueella kaikkia toisen asteen opiskelijoita. Lähtökohtana on, että opiskelijat kustantavat maskinsa itse.  Kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevat, muualla kuin Mynämäen lukiossa opiskelevat mynämäkeläiset, voivat hakea kasvomaskin Mynämäen kirjastosta.

Mynämäen lukiossa opiskelevat kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevat mynämäkeläiset opiskelijat saavat kasvomaskin lukiosta. Asiasta tiedotetaan myös Wilmassa.

Kasvomaskisuositus laajenee Mynämäen kunnan alueelle (6.10.2020 klo 15.25)

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin pandemiajohtoryhmä on 6.10.2020 päättänyt, että kasvomaskisuositus laajenee koko sairaanhoitopiirin alueelle.

Mynämäen kunnan järjestämien palvelujen ja hallinnoiminen tilojen osalta kasvomaskisuositus tarkoittaa asiakkaiden osalta sitä, että torstaista 8.10.2020 alkaen kirjastossa, nuorisotiloissa, kuntosaleilla, soveltuvin osin uimahallissa, kunnanvirastolla ja taloushallintoyksikössä asioitaessa on noudatettava sairaanhoitopiirin pandemiajohtoryhmän linjausta.

Toimipaikkoja ei suljeta asiakaspalvelulta. Toivomme kuitenkin, että mahdollisuuksien mukaan tapaamiset esim. kunnanvirastolla sovitaan etukäteen.

Kasvomaskisuositus koskee Mynämäen lukion opiskelijoita. Lähtökohtana on, että opiskelijat kustantavat maskinsa itse. Kunta huolehtii siitä, että kaikkein haavoittuvimmassa asemassa oleville on saatavilla maskeja maksutta. Lukion henkilökunnan kasvosuojainten käytöstä tiedotetaan työnantajan toimesta erikseen.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri tiedottaa 2.10.2020

Tiedotteen päätökset on tehty Varsinais-Suomen alueellisessa, monen toimijan yhteisessä ohjausryhmässä, jonka tehtävänä on ehkäistä koronapandemian leviämistä. Työryhmä kokoontuu säännöllisesti ja linjaa alueellisia suosituksia. Työryhmässä ovat mukana Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri, Lounais-Suomen aluehallintovirasto, ELY-keskus sekä edustus useista kunnista ja THL:stä. Työryhmää johtaa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä.

Linkki sairaanhoitopiirin tiedotteeseen

Koronavirustartunta Pikkulaurin päiväkodissa

Pikkulaurin päiväkodissa on todettu positiivinen koronatartunta 19.8.2020. Altistuneiden lasten perheille ja henkilökunnan jäsenille on tiedotettu asiasta, ja heidät määrätään karanteeniin. Kaikkiin altistuneihin otetaan yhteyttä terveyskeskuksesta puhelimitse ja annetaan yksityiskohtaiset toimintaohjeet.

Mikäli olette saaneet ilmoituksen mahdollisesta altistuksesta perheessä, altistuneen henkilön on pysyteltävä kotona jo ennen virallisen karanteenimääräyksen saamista. Tämä tarkoittaa ettei kouluun, harrastuksiin tai vastaavaan saa mennä vaikka olisi oireeton. Kotiin ei myöskään saa tulla vieraita kylään. Muut oireettomat perheenjäsenet voivat kuitenkin jatkaa normaalia arkea. Mikäli oireita ilmenee on jäätävä kotiin ja hakeuduttava herkästi koronavirustestiin hallituksen linjauksen mukaisesti.

Jos perheessä on karanteeniin yleisvaaralliselle tartuntataudille altistumisen vuoksi määrätty perheenjäsen, muut perheenjäsenet elävät normaalia arkea. Perheenjäsenet eivät ole karanteenissa, mikäli he eivät ole itse olleet lähikontaktissa yleisvaaralliseen tartuntatautiin sairastuneeseen henkilöön eli altistuneet tartunnalle. Tilanne muuttuu, jos altistumisen vuoksi karanteeniin määrätty henkilö sairastuu.

Tiedote kasvomaskeista 19.8.2020

THL:n on antanut suosituksen kasvomaskien käytöstä ja suositus on voimassa Varsinais-Suomessa. Suosituksen tavoitteena on suojata kanssaihmisiä mahdolliselta altistumiselta koronavirustartunnalle. Jokainen hankkii maskin itse, mutta kunnat huolehtivat, että maskeja on saatavilla kaikkein haavoittuvimmassa asemassa oleville ilmaiseksi. Kunta ei voi tarkistaa kenenkään hakijan taloudellista tilannetta. Jokainen, joka kokee itse olevansa haavoittuvimmassa asemassa, voi hakea maskit.

Mynämäen kunnassa kangasmaskin (2 kpl/henkilö) voi hakea pääkirjastosta sen aukioloaikoina. Pääkirjaston on avoinna 31.8. asti ma–to klo 12–19 ja pe klo 10–16 ja 1.9. alkaen ma–ke klo 12–19, to klo 12–20 ja pe klo 10–16. Maskeja voi hakea to 20.8.2020 alkaen.

Tiedote kasvomaskeista 14.8.2020

THL suosittaa kasvomaskin käyttöä toisten ihmisten suojaamiseksi niiden sairaanhoitopiirien alueella, joissa on esiintynyt koronatartuntoja kahden viime viikon aikana. Suositus on voimassa Varsinais-Suomessa.

Jokainen hankkii maskin itse, mutta kunnat huolehtivat, että maskeja on saatavilla kaikkein haavoittuvimmassa asemassa oleville ilmaiseksi suosituksen voimassaoloalueella. Mynämäen kunta valmistelee parhaillaan, miten maskien jako kaikkein haavoittuvimmassa asemassa oleville toteutetaan. Tiedotamme asiasta ensi viikolla (vk 34).

Poikkeukset kunnan palveluissa 3.6.2020 alkaen (3.6.2020 klo 12.55)

Kivijärven ja Aarlahden rantasaunat on suljettu 30.6. asti.  Uimarannat ovat käytössä ja käyttäjien tulee noudattaa ohjeistuksia.

Poikkeukset kunnan palveluissa 28.5.2020 alkaen (28.5.2020 klo 13.35)

Puhelut yli 70-vuotiaille kuntalaisille ovat päättyneet

Kunnan ja seurakunnan työntekijät soittivat kaikkiaan n. 800 puhelua niille yli 70-vuotiaille kuntalaisille, jotka eivät olleet etukäteen kieltäneet soittoa. Samaan perheeseen kuuluville soitettiin yleensä vain yksi puhelu. Jos henkilön puhelinnumeroa ei ollut saatavilla tai puhelimeen ei vastattu muutaman soittokerran aikana, näihin henkilöihin ei saatu yhteyttä.

Lämmin kiitos mukavista jutteluhetkistä! Toivottavasti ne ilahduttivat päiväänne ja saitte tarvittaessa lisätietoa ja neuvoja mieltänne askarruttaviin asioihin. Toivotamme kaikille terveyttä ja hyvää vointia sekä mukavaa kesää!

Lisätietoja antaa tarvittaessa hallintojohtaja Marja Kärkkäinen, puh. 0440 784 670, marja.karkkainen@mynamaki.fi

Kunnanviraston ovet aukeavat 1.6.2020

Kunnanviraston, taloushallinnon ja varhaiskasvatustoimiston ovet aukeavat jälleen asiakaspalvelulle 1.6.2020. Valtioneuvoston ohjeistuksen mukaisesti teemme edelleen jonkin verran etätöitä. Mikäli haluat tavata tietyn työntekijän, tapaamisesta on hyvä sopia etukäteen.

Kuten aiemminkin henkilökunnan kesälomat on keskitetty heinäkuulle ja kunnanvirasto on pääsääntöisesti suljettuna 6.7.–2.8.2020. Heinäkuun palveluista tiedotetaan myöhemmin lisää Vakka-Suomen Sanomissa ja kunnan verkkosivuilla.

Poikkeukset kunnan palveluissa 28.5.2020 alkaen (28.5.2020 klo 9.50)

Liikunta- ja nuorisotoimi tiedottaa


Uimahalli

Uimahalli avataan 1.6.2020 ja on avoinna seuraavasti:
ma klo 14–21, ti klo 6–8 ja klo 14–21, ke klo 14–21, to suljettu ja pe klo 6–8 ja klo 14–21
Pace-sali käytössä omatoimisesti hallin aukioloaikoina.
Ti ja pe klo 16.30 vesiliikuntaryhmät.
Uimahallin kesäsulku 22.6.–16.8.2020.
Muistathan ladata kuntosalikorttisi ennen kesäsulkua.

Huom! Turvallisuussyistä käyttäjiä ohjeistetaan noudattamaan tarkennettuja hygienia- ja turvallisuusohjeistuksia. Turvallisuussyistä, esimerkiksi turvavälit, johtuen kunnalla on oikeus rajoittaa uimahallissa yhtä aikaa kerrallaan olevien asiakkaiden lukumäärää .

Kuntosalit
Tavastilan ja urheilukeskuksen kuntosalit avautuvat ma 8.6.2020.
Salien sulkuaika hyvitetään 17.3.–7.6.2020 voimassa oleville korteille lataamalla jatkoaikaa korttien voimassaoloajalle. Huomioi uimahallin aukioloajat ja, että jatkoaikalataus edellyttää käyntiä uimahallilla.

Huom! Turvallisuussyistä käyttäjiä ohjeistetaan noudattamaan tarkennettuja hygieniaohjeistuksia. Mikäli väärinkäytöksiä havaitaan, kuntosalien aukioloaikoja tarkastellaan uudestaan turvallisuussyistä.

Leikkipuistojumpat
Torstaisin 11.6., 18.6. ja 25.6. klo 10–11, Leijonapuiston leikkikenttä, urheilukeskus
Leikkipuistojumppa jatkuu taas viikolla 32.
Ohjaajana Kati Viitala

Liikennepuisto, Laurin koulu
Avoinna arkipäivisin ti 2.6.–to 18.6. klo 10–15
Huom! Muista noudattaa turvavälejä.

Nuokkaritoiminta
Kesänuokkarit:
ma 1.6. Tavastilan urheilukenttä klo 16–19
ke 3.6. Laurin liikuntapuisto klo 16–19
ma 8.6. Saarenranta klo 16–19
ke 10.6. Kivijärvi klo 16–19
Ohjaajina: Tea ja Aleksi

Muutokset aukioloaikoihin tai toimintoihin ovat mahdollisia. Seuraamme viranomaisohjeistuksia ja -suosituksia aktiivisesti.
Lisätiedot: Marja Kannisto, liikunta- ja nuorisopalveluvastaava, marja.kannisto@mynamaki.fi

Poikkeukset kunnan palveluissa 15.5.2020 alkaen (15.5.2020 klo 13.30)

Kulttuuri- ja vapaa-aikatoimi tiedottaa

Nuokkaritoiminta
Nettinuokkaritoiminta jatkuu 28.5.2020 asti.
Kesänuokkaritoimintaa toteutetaan ulkotoimintana viikoilla 23 ja 24. Kesänuokkaripaikoista ja ajankohdista tiedotetaan myöhemmin.
Irjantalon ja Mietolan nuokkaritoiminta käynnistynee taas viikolla 36. Asiasta tiedotetaan myöhemmin tarkemmin.

Uimahalli
Uimahalli on suljettuna 31.5 asti. Halli avataan 1.6. alkaen, mikäli viranomaismääräykset sen sallivat. Uimakouluja ei järjestetä kesällä 2020.

Kuntosalit
Tavastilan ja urheilukeskuksen kuntosalit ovat suljettuina 31.5. asti. Ne avataan 1.6 alkaen, mikäli viranomaismääräykset sen sallivat.

Kirjasto
Pääkirjastossa on 31.5.2020 asti poikkeukselliset aukioloajat ja palvelut. Tiedot palveluista löytyvät tästä linkistä
Pääkirjaston aukioloajat 1.6.–31.8: ma–to klo 12–19, pe klo 10–16, la suljettu.
Mietoisten omatoimikirjasto avoinna joka päivä klo 7–21.

Museot 
Korvensuun konepajamuseo avoinna 27.6.–1.8. sunnuntaisin klo 11–13.
Vanha Yhteiskoulu avoinna 1.–31.7. ma–pe klo 11–15 sekä su klo 11-13.

Aluehallintovirasto tulee antamaan tarkemmat ohjeet STM:n ohjeistuksien perusteella mm. yleisötilaisuuksien järjestämisestä ja kokoontumisrajoituksista kesäkuun alusta alkaen. Nykyiset rajoitukset ovat voimassa toukokuun loppuun asti. Seuraamme viranomaisohjeistuksia ja -suosituksia aktiivisesti. Tiedotamme myöhemmin tarvittaessa lisää viranomaisohjeistusten mahdollisista vaikutuksista toimintaamme.

Lisätietoja:
Susan Porkka, kasvatus- ja sivistysjohtaja, susan.porkka@mynamaki.fi
Marja Kannisto, liikunta- ja nuorisopalveluvastaava, marja.kannisto@mynamaki.fi
Viktoria Kulmala, kirjasto- ja kulttuuripalveluvastaava, viktoria.kulmala@mynamaki.fi

Poikkeukset kunnan palveluissa 12.5.2020 alkaen (12.5.2020 klo 14.40)

Kunnanviraston, taloushallinnon ja varhaiskasvatustoimiston ovet pidetään suljettuna 31.5.2020 saakka. Asiakkaita palvellaan puhelimitse, sähköpostitse ja tarvittaessa etäyhteyksien välityksellä.

Poikkeukset kunnan palveluissa 8.5.2020 alkaen (8.5.2020 klo 12.00)

Valtioneuvosto on 30.4.2020 ja 4.5.2020 päättänyt opetustoimen ja varhaiskasvatuksen osalta rajoitusten purkamisesta.

Mynämäen kasvatus- ja sivistystoimessa tämä tarkoittaa:

Perusopetukseen, varhaiskasvatukseen ja esiopetukseen palataan normaalin työjärjestyksen mukaisesti torstaina 14.5.2020. Myös koulukuljetukset toimivat normaalisti.

Mynämäen lukio jatkaa etäopetuksessa 30.5.2020 asti. Lukion tiloja käytetään Laurin koulun yläkoululaisten opiskeluun.

Kevään 2020 ylioppilaiden yhteinen juhlatilaisuus pidetään la 29.8.2020.

Aamu- ja iltapäivätoiminta käynnistyy normaalisti 14.5.2020 alkaen.

Yhteisiä kevätjuhlia emme valtakunnallisten ohjeiden mukaisesti tänä keväänä järjestä.

Noudatamme kaikissa loppukevään järjestelyissämme valtakunnallisia ohjeistuksia:

 1. Kouluun tai varhaiskasvatukseen ei tulla sairaana.
 2. Riskiryhmään kuuluvat: Hoitava lääkäri arvioi, voiko lapsi, jolla tai jonka perheenjäsenellä on vaikea perussairaus tai joka tarvitsee säännöllistä puolustuskykyä lamaavaa lääkitystä, palata kouluun tai varhaiskasvatukseen.
 3. Tarpeettomia fyysisiä kontakteja tulee välttää.
 4. Muiden kuin lasten sekä koulun ja varhaiskasvatuksen henkilökunnan oleskelua koulun tai varhaiskasvatuksen alueella vältetään.
 5. Noudatamme hyvää käsi- ja yskimishygieniaa tartuntojen estämiseksi.
 6. Kouluissa tai varhaiskasvatuksessa tapahtuva toiminta ei ole kokoontumislain mukainen yleinen kokous tai yleisötilaisuus. Toimintaan ei sovelleta mahdollisia kokoontumisrajoituksia.
 7. Siivouksessa noudatamme Työterveyslaitoksen siivousohjeita.
 8. Jos koulussa tai varhaiskasvatuksessa todetaan koronavirustartunta: Tartuntaketjujen selvitystyö kuuluu kunnan tai sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaavalle lääkärille/lääkäreille. He päättävät tarvittavista toimenpiteistä ja antavat toimintaohjeet.

Koulut ja varhaiskasvatuksen yksiköt antavat huoltajille tarkempaa lisäinfoa käytännön järjestelyistään viimeistään viikon 20 alussa.

Lisätietoja: Susan Porkka, kasvatus ja sivistysjohtaja, susan.porkka@mynamaki.fi

Poikkeukset kunnan palveluissa 30.4.2020 alkaen (30.4.2020 klo 13.20)

Kasvatus- ja sivistystoimi tiedottaa

Valtioneuvosto.fi 29.4.2020: “Maan hallitus päätti neuvottelussaan 29. huhtikuuta purkaa varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen rajoitteet terveysviranomaisten arvion pohjalta. Takaisin lähiopetukseen siirrytään 14. toukokuuta alkaen hallitusti ja turvallisuudesta huolehtien. Samalla opetuksen järjestäjät ehtivät varautua henkilöstö- ja muin järjestelyin opetuksen toteuttamiseen.”

Mynämäen kunnassa tämä tarkoittaa, että esiopetus, varhaiskasvatus ja perusopetus palaavat päiväkoteihin ja kouluihin 14.5.2020. Mynämäen varhaiskasvatus- ja opetuspalvelut on tukipalveluineen aloittanut varautumaan lähiopetukseen palaamiseen. Seuraamme valtakunnallisten lisäohjeiden ja -linjausten antamista ja ensi viikon aikana teemme tarvittavat käytännön suunnitelmat ja järjestelyt valtakunnallisten ohjeistusten mukaisesti. Tiedotamme tarkemmin käytänteistä ensi viikon lopussa.

Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ovat laatineet ohjeita, joita noudattaen varhaiskasvatukseen ja perusopetukseen voidaan palata. Tärkeintä on em. ministeriön näkemyksen mukaan välttää tarpeettomia fyysisiä kontakteja ja järjestää opetustilat niin, että niissä on normaalia enemmän väljyyttä. Myös välitunnit ja kouluruokailu on järjestettävä oman luokan tai ryhmän kanssa. Isoja kokoontumisia, kuten kevätjuhlia, ei järjestetä muutoin kuin etänä. Myös opetushenkilöstön tulee toimia saman lapsiryhmän kanssa ja hygieniaohjeita on noudatettava tarkasti. Riskiryhmien osallistumisen lähiopetukseen arvioi lääkäri. Työntekijöiden osalta arviointi tehdään yhdessä työterveyden ja työnantajan kanssa. Yksityiskohtaisista järjestelyistä päätetään koulukohtaisesti.

14.5.2020 alkaen kunta ei voi päättää omalla päätöksellään koulujen sulkemisesta, eikä opetuksen järjestämisestä etäopetuksena. Mikäli huoltaja haluaa pitää lapsensa kotona 14.–30.5.2020, asiasta on normaaliolojen tapaan tehtävä poissaoloanomus koulun rehtorille.

Mikäli korona-epidemia on aiheuttanut joillekin perheille poikkeuksellisen suuria arjen haasteita, palvelee Perusturvakuntayhtymä Akselin arviointitiimi puhelinnumerossa 044 435 7855. Lasten- ,nuorten- ja perheiden auttava puhelin palvelee arkisin kello 9.00–15.00 numerossa 02 447 7004.

Lisätietoja: Susan Porkka, kasvatus- ja sivistysjohtaja, susan.porkka@mynamaki.fi

Poikkeukset kunnan palveluissa 24.4.2020 alkaen (24.4.2020 klo 9.40)

Soitot yli 70-vuotiaille poikkeusolojen palvelutarpeesta

Kiitos kaikille yli 70-vuotiaille osoitettuun kyselyyn vastanneille! Aloitamme soitot ensi viikolla (viikko 18). Soittajat ovat Mynämäen seurakunnan ja kunnan työntekijöitä. Yhteydenoton tarkoituksena on varmistaa, että kaikilla kuntalaisilla on tarvittava apu ja tieto poikkeusolojen palveluista. Soittajat neuvovat, mistä apua ja tietoa on saatavilla. Soittajat eivät neuvo eivätkä kysy mitään pankkiasiointiin tai raha-asioiden hoitoon liittyvää.

Mikäli epäilette, että soittaja ei ole seurakunnan tai kunnan työntekijä, pyydämme ottamaan yhteyttä hallintojohtaja Marja Kärkkäiseen (puh. 0440 784 670).

Poikkeukset kunnan palveluissa 16.4.2020 alkaen (16.4.2020 klo 14.40)

Kysely yli 70-vuotiaille poikkeusolojen palvelutarpeesta

Perusturvakuntayhtymä Akselin jäsenkunnat Masku, Mynämäki ja Nousiainen ovat päättäneet ottaa henkilökohtaisesti yhteyttä kaikkiin yli 70-vuotiaisiin asukkaisiin. Yhteydenotot tapahtuvat suoraan asukkaan kotikunnasta ja yhteydenoton avulla haluamme varmistaa, että kaikilla asukkailla on tarvittava apu ja tieto poikkeusolojen osalta. Apua arjessa selviämiseen on nyt tarjolla monelta eri taholta ja haluamme, että apu löytää perille.

Pyydämme yli 70-vuotiaita kuntalaisia tai heidän läheisiään vastaamaan kyselyyn viimeistään 26.4.2020. Mikäli emme saa sähköistä vastausta, otamme puhelimitse yhteyttä. Sähköinen vastaaminen helpottaa soittajien työtä, koska Akselin jäsenkunnissa on yhteensä yli 3000 yli 70-vuotiasta.

Mynämäessä teemme yhteistyötä Mynämäen seurakunnan kanssa. Soittaja voi siis olla kunnan työntekijä tai seurakunnan työntekijä. Soitot pyrimme aloittamaan viikolla 18.

Kyselyyn pääset vastaamaan tästä linkistä

Poikkeukset kunnan palveluissa 9.4.2020 alkaen (9.4.2020 klo 13.10)

Valmistelemme parhaillaan ruokatarvikekassin jakamista etäopetuksessa oleville perus- ja esiopetuksen oppilaille. Ruokakassin saaminen edellyttää vastaamista Wilman kautta ja esiopetuksen osalta sähköpostitse 9.4.2020 lähetettyyn kyselyyn. Kyselyyn tulee vastata 9.4.–15.4.2020 klo 12 välisenä aikana. Kunnanhallitus käsittelee asian 20.4.2020. Jakelu toteutetaan viikosta 17 alkaen. Tarkemmista käytännön järjestelyistä tiedotetaan huoltajille vielä erikseen Wilma-viestillä ensi viikon aikana.

Valmistelemme yhdessä Perusturvakuntayhtymä Akselin jäsenkuntien kanssa yhteydenottoa puhelimitse kaikkiin yli 70-vuotiaisiin kuntalaisiin. Yhteydenoton avulla haluamme varmistaa, että kaikilla asukkailla on tarvittava apu ja tieto poikkeusolojen osalta. Käytännön järjestelyistä tiedotetaan myöhemmin erikseen.

Muistattehan myös pääsiäisenä seurata THL:n, Perusturvakuntayhtymä Akselin ja muiden viranomaisten sekä kunnan verkkosivuja ja kunnan facebook-sivuja.

Poikkeukset kunnan palveluissa 6.4.2020 alkaen (6.4.2020 klo 9.50)

Kivijärven ja Aarlahden rantasaunat on suljettu 31.5.2020 saakka. Jo varauksen tehneille ilmoitetaan asiasta erikseen.

Poikkeukset kunnan palveluissa 3.4.2020 alkaen (3.4.2020 klo 15.10)

NettiNuokkari on avoinna Discordissa tiistaisin ja torstaisin klo 18–20 sekä perjantaisin ja lauantaisin klo 19–21 (ei pe 10.4. ja la 11.4.). Linkki NettiNuokkariin

Koronaviruspandemian takia on erittäin tärkeää huomioida viranomaisten ohjeistukset ja määräykset. Ulkoilua ei kannata kuitenkaan lopettaa, vaan ulkoilla vastuullisesti.

Suomen Latu on julkaissut ”Vastuullisen ulkoilijan etiketin” pandemian ajaksi.

Poikkeukset kunnan palveluissa 31.3.2020 alkaen (31.3.2020 klo 14.25)

Valtioneuvosto linjauksen mukaan varhaiskasvatuksen, opetuksen ja koulutuksen rajoituksia tullaan jatkamaan kuukaudella 13.5.2020 saakka. Opetuksen poikkeusjärjestelyjä varaudutaan samalla jatkamaan lukukauden loppuun asti, jos epidemian rajoittaminen sitä vaatii. Mahdollisesta jatkamisesta tiedotetaan erikseen.

Mynämäessä tämä tarkoittaa sitä, että jatkamme tämänhetkisen toiminnan mukaisesti sekä opetustoimessa että varhaiskasvatuksessa 13.5.2020 saakka.

Etäopetuksessa olevien oppilaiden tarveharkintaista koululounasmahdollisuutta selvitetään parhaillaan. Asiasta tiedotetaan erikseen myöhemmin.

Edelleen on voimassa valtioneuvoston suositus, että ne vanhemmat ja huoltajat, jotka pystyvät järjestämään lapsen hoidon kotona, eivät tuo lastaan päiväkotiin. Myös 1.–3.-vuosiluokkien oppilaita suositellaan osallistumaan opetukseen etänä, mikäli mahdollista.

Varhaiskasvatuksen perjantaisin järjestämä avoin leikkitoiminta on peruttu 13.5.2020 saakka.

Nuorisotilat, uimahalli, kuntosalit, kirjastot, museot ja nuorten työpaja ovat suljettuina 13.5.2020 saakka. Etsivän nuorisotyöntekijän tavoittaa sähköpostitse etsiva@nousiainen.fi

Kaikki kunnan järjestämät tapahtumat on peruttu 13.5.2020 saakka.

Kunnanviraston, taloushallinnon ja varhaiskasvatustoimiston ovet pidetään suljettuna 13.5.2020 saakka. Asiakkaita palvellaan puhelimitse, sähköpostitse ja tarvittaessa etäyhteyksien välityksellä.

Poikkeukset kunnan palveluissa 24.3.2020 alkaen (24.3.2020 klo 15.30)

Varhaiskasvatuksen perjantaisin järjestämä avoin leikkitoiminta on peruttu 13.4.2020 saakka. (Aiemmin ilmoitettu aika oli 17.3.–29.3.2020.)

Poikkeukset kunnan palveluissa 20.3.2020 alkaen (20.3.2020 klo 12.40)

Kunnanviraston, taloushallinnon ja varhaiskasvatustoimiston ovet pidetään suljettuna 13.4. asti. Asiakkaita palvellaan puhelimitse, sähköpostitse ja tarvittaessa etäyhteyksien välityksellä.

Seuraa Perusturvakuntayhtymä Akselin tiedotuksia koronatilanteesta: www.soteakseli.fi/ajankohtaista

Poikkeukset kunnan palveluissa 18.3.2020 alkaen (18.3.2020 klo 13.15)

Nuorisotilat, uimahalli, kuntosalit, kirjastot ja nuorten työpaja ovat suljettuina 13.4.2020 saakka. (Aiemmin ilmoitettu aika oli 17.–27.3.2020.)
Etsivän nuorisotyöntekijän tavoittaa sähköpostitse: etsiva@nousiainen.fi
Kaikki kunnan järjestämät tapahtumat on peruutettu 13.4.2020 saakka. (Aiemmin ilmoitettu aika oli 17.–27.3.2020.)

Poikkeukset kunnan palveluissa 17.3.2020 alkaen (17.3.2020 klo 8.55)

Kunnanhallitus päätti 16.3.2020, että kunnanvirasto ja taloushallintoyksikkö on suljettu asiakaspalvelulta 17. – 20.3.2020. Tämän jälkeen asiasta päättää kunnanjohtaja.

Poikkeukset kunnan palveluissa valtioneuvoston linjauksen jälkeen (16.3.2020 klo 20.00)

Seuraavat Valtioneuvoston linjaukset ovat voimassa 13.4.2020 asti:

“Koulujen, oppilaitosten, yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen sekä kansalaisopistojen ja muun vapaan sivistystyön tilat suljetaan ja lähiopetus niissä keskeytetään. Poikkeuksellisesti kuitenkin järjestetään koulussa järjestettävä esiopetus sekä perusopetuksen 1-3 luokkien lähiopetus niiden vanhempien lapsille, jotka työskentelevät yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä aloilla. Lisäksi poikkeuksena järjestetään erityisen tuen päätöksen saaneiden oppilaiden lähiopetus sitä tarvitseville, kuitenkin niin että ne vanhemmat ja huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, menettelevät näin. Edellä mainitut järjestelyt tulevat voimaan keskiviikkona 18.3.2020.

Mynämäen kunnan opetustoimessa tämä tarkoittaa seuraavaa:

 1. Huomenna tiistaina 17.3.2020 Laurin ja Huolin koulujen oppilaat ovat etäopetuksessa. Kaikki muut perusopetuksen koulut toimivat vielä 17.3.2020 normaalisti. Oppilaat saavat tiistaina 17.3.2020 koulusta ohjeet etäopetusjakson aloitukseen, joka alkaa keskiviikkona 18.3.2020.
 2. 1.–3.-luokkalaisten oppilaiden huoltajat, jotka työskentelevät yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä aloilla (esim. pelastus, terveydenhuolto, poliisi) ilmoittavat asiasta oman luokan opettajalle tiistaihin 17.3.2020 klo 12 mennessä. Tarkempi informaatio lähiopetuksen järjestelyistä lähetetään huoltajille 17.3.2020 illalla Wilma-viestinä.
 3. Erityisen tuen oppilaiden huoltajat: Mikäli ko. oppilaiden huoltajien EI ole mahdollista järjestää hoitoa kotona, he ilmoittavat asiasta oman luokan opettajalle tiistaihin 17.3.2020 klo 12 mennessä. Tarkempi informaatio lähiopetuksen järjestelyistä lähetetään huoltajille 17.3.2020 illalla Wilma-viestinä.
 4. Kun tarvittavat tiedot on kerätty ja lähiopetus sekä ryhmät suunniteltu, huoltajat saavat asiasta tiedotteen 17.3.2020 illalla Wilma-viestinä. Lähiopetusta voidaan poikkeuksellisesti joutua järjestämään muualla kuin oppilaan lähikoulussa. Tieto tästä tulee huoltajille myös 17.3.2020 illalla Wilma-viestinä. Tällaisissa järjestelyissä opetuksen järjestäjä vastaa koulukuljetuksen järjestelyistä ja kustannuksista.
 5. Laurin koulun ja Mynämäen lukion 16.3.2020 etäopetusta koskeva päätös on voimassa myös 13.4.2020 asti. Huom! Laurin koulun kohdalla poikkeuksena tämän tiedotteen kohdat 2, 3 ja 4.
 6. Lukion ylioppilaskirjoitukset tehdään tutkintolautakunnan ohjeistuksen mukaan. Etäopiskelu jatkuu 13.4.2020 asti.
 7. Aamu- ja iltapäivätoiminta peruttu 18.3.–13.4.2020.

HUOM! Koska Valtioneuvosto on kieltänyt yli 10 hengen kokoontumiset, kouluruokailua ei aiemmasta tiedotteesta poiketen järjestetä 18.3.–13.4.2020.

“Varhaiskasvatuksen toimintayksiköt ja niiden yhteydessä järjestettävä esiopetus pidetään toiminnassa. Näin turvataan yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisten alojen henkilöstön lasten pääsy varhaiskasvatukseen ja mahdollistetaan vanhemmille työssäkäynti. Valtioneuvosto linjaa, että ne vanhemmat ja huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, menettelevät niin.”

Mynämäen varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa tämä tarkoittaa seuraavaa:

 1. Päiväkoti- ja esiopetus pidetään toiminnassa. Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti vanhemmat ja huoltajat, jotka pystyvät järjestämään lapsen hoidon kotona, eivät tuo lastaan päiväkotiin.
 2. Ne vanhemmat ja huoltajat, jotka eivät tuo lastaan päiväkotiin tai esiopetukseen, ilmoittavat siitä tiistaina 17.3. klo 12 mennessä Marjo Salmiselle (marjo.salminen@mynamaki.fi). Toiminta suunnitellaan sen mukaisesti.

https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/10616/hallitus-totesi-suomen-olevan-poikkeusoloissa-koronavirustilanteen-vuoksi

Lisätietoja: Susan Porkka, kasvatus- ja sivistysjohtaja (susan.porkka@mynamaki.fi)

Poikkeukset kunnan palveluissa 17.3.2020 alkaen (16.3.2020 klo 14.15)

Varhaiskasvatuksen perjantaisin järjestämä avoin leikkitoiminta on peruttu 17.3.2020-29.3.2020.

Poikkeukset kunnan palveluissa 17.3.2020 alkaen (16.3.2020 klo 13.00)

Koko Laurin koulu ja Huolin koulu siirtyvät etäopetukseen 17.3.2020 alkaen kahdeksi viikoksi. Asiasta on tiedotettu oppilaiden vanhemmille.

Lukio siirtyy etäopetukseen 17.3.2020 alkaen kahdeksi viikoksi. Asiasta on tiedotettu opiskelijoille.

Täysin terveet ja oireettomat Laurin koulun, Huolin koulun ja lukion oppilaat voivat käydä ruokailemassa Laurin koulun ruokalassa 17.3.2020 alkaen. Ruokailuun on ilmoittauduttava etukäteen ja sitouduttava vähintään yhden viikon ajaksi. Asiasta on annettu erikseen ohjeet oppilaiden vanhemmille ja lukiolaisille.

Kaikki kunnan järjestämät retket kotimaahan perutaan. Ulkomaan retket on peruttu jo aiemmin.

Uimahalli, kuntosalit, nuorisotilat ja kirjastot suljetaan 17.3.2020 alkaen kahdeksi viikoksi.

Kaikki kunnan järjestämät liikunta- ja nuorisotoimen tapahtumat perutaan 16.3.2020 alkaen kahdeksi viikoksi.

Rakennusvalvonta ja ympäristönsuojelu tekee vain välttämättömät tarkastukset tarkastuskohteissa.

Terveyskeskuksen ruokala suljetaan ulkopuolisilta ruokailijoilta 17.3.2020 alkaen.

Kaikki ei kiireelliset asiakastapaamiset siirretään tai hoidetaan mahdollisuuksien mukaan puhelimitse tai etäyhteyksien kautta.

Kunnanviraston tiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet siirretään tarvittaessa toisiin tiloihin ellei niitä peruuteta (mm. maamittaustoimitukset).

Takaisin sivun alkuun