Siirry sisältöön

Päivittyvää tietoa Ukrainan tilanteesta, Information for people from Ukraine

Julkaistu

Toimintaohjeita, kun saavut Ukrainasta SuomeenЩо я повинен робити прибувши з України до Фінляндії

Ukrainasta sotaa pakenevien Suomeen saapuvien henkilöiden mukana kulkevat lemmikkieläimetДомашні тварини, щоі супроводжують осіб, які рятуються від війни в Україні

TurvallisuustietoaІнформація про безпеку

Sosiaali- ja terveystoimen palvelut Ukrainan tilanteessaЯкий вид послуг з охорони здоров’я та соціального захисту ви можете отримати?

Hakemus koulunkäyntioikeuteen – Application form for school

Verohallinnon ohjeet tilapäistä suojelua saavien työskentelyä vartenОсоби, які прибули з України та отримують тимчасовий захист

Tietoa ja keskusteluapua kuntalaisille

Ukrainan tilanne herättää huolta myös täällä Mynämäessä. Venäjän vastaisten pakotteiden aiheuttamien häiriöiden varalta suosittelemme kuntalaisia tarkistamaan, että kotivara on ajan tasalla niin elintarvikkeiden ja polttoaineiden kuin muidenkin tarvikkeiden osalta. Ohjeet normaaliajan varautumiseen löytyvät kootusti Suomen pelastusalan keskusliiton sivuilta.

Pyydämme kuntalaisia myös huomioimaan ulkoministeriön antaman suosituksen välttää kaikkea matkustamista Venäjälle. Ministeriön mukaan riskit maksuliikenteen ja matkustamisen häiriöihin ovat kasvaneet Venäjällä. Myös kansainväliset rahansiirrot Venäjällä voivat ministeriön mukaan vaikeutua.
Ulkoministeriön matkustustiedote: um.fi/matkustustiedote/-/c/RU

Mannerheimin lastensuojeluliitto on koonnut ohjeita, miten aiheesta voi keskustella lasten ja nuorten kanssa:
https://www.mll.fi/vanhemmille/tietoa-lapsiperheen-elamasta/lapset-ja-media/lapsi-uutistulvassa/

Keskusteluapua on saatavilla ainakin seuraavista kohteista

Mieli – Suomen Mielenterveys ry:n kriisipuhelin
Kriisipuhelin päivystää 24/7 numerossa 09 2525 0111

Tukinet
Tukinetistä tukea elämän eri kriisitilanteisiin kellon ympäri. www.tukinet.net

Kirkon keskusteluapua

Lasten ja nuorten puhelin ja chat

  • Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lasten ja nuorten puhelimeen voi soittaa ma–pe kello 14–20 ja la–su kello 17–20 p. 116 111. Puhelin on avoinna vuoden jokaisena päivänä. Puhelu on täysin ilmainen eikä näy puhelinlaskussa. Yhteyttä voi ottaa nimettömästi, eikä puhelua nauhoiteta.
  • Mannerheimin Lastensuojeluliiton chatissa voi jutella luottamuksellisesti ja nimettömästi vapaaehtoisen päivystäjän kanssa, ihan mistä tahansa aiheesta. Chat on auki jokaisena päivänä klo 17–20.
  • Lisätiedot: Nuortennetti-verkkosivusto

Sekasin-chat ja -Discord nuorille

  • Matalan kynnyksen keskusteluapua on tarjolla joka päivä ja yö puhelimitse ja verkossa. Chat on suunnattu 12–29-vuotiaille. Sekasin-chat on avoinna ma–pe kello 9–24 ja viikonloppuisin kello 15–24 osoitteessa sekasin247.fi. Sekasin-Discord on auki 24 h discord.com/invite/sekasin
Takaisin sivun alkuun