Siirry sisältöön

Vanha Yhteiskoulu

Vahnassa Yhteiskoulussa on neljä museohuonetta: Pappilan Sali, Rönnberg-Rönnevaaran perheen tarina, Silo ja Kaunotar sekä taidemaalari Olavi Ahlgrenin taidenäyttely. Lisäksi museossa järjestetään vaihtuvia teemanäyttelyitä.

Pappilan sali

Kulttuurihistoriallisessa näyttelyssä voidaan aistia Mynämäen pappilan sali sellaisena kuin se oli 1900-luvun alussa lääninrovasti Wilho Sipilän aikana. Pappilan salin rekonstruointi pohjautuu Mandi ja Wilho Sipilän nuorimman tyttären Aila Törrösen ja tyttärentyttären Synnöve Lepäntalon perikunnilta lahjoituksena saatuun pappilan salin kalustoon. Apuna on käytetty 1900-luvun alun valokuvia. Kalustoa on täydennetty hankinnoilla ja lahjoituksilla.

Silo ja Kaunotar

Pysyvä näyttely Turussa ja Mynämäessä toimineiden vaatetusteollisuuden kärkiyritysten tuotannosta menneiltä vuosikymmeniltä. Lisää tietoa yritysten toiminnasta Mynämäessä tästä linkistä.

Taidemaalari Olavi Ahlgrenin näyttely

Olavi (Olli) Ahlgren syntyi 26.1.1897 Tampereella, jonne hänen perheensä muutti Oulusta. Vanhemmat olivat muurari Karl A. ja Ida Koivunen. Ahlgrenien perheessä oli 5 lasta, kaikki poikia: Olavi, Yrjö, Valtteri, Wiljam (Viki), Martti Ilmari. Nuorempi veli Wiljam (s. 1905 – k. 1990) oli myös taiteilija. Olavi eli Olli, joksi häntä kutsuttiin, elätti alkuun itsensä säestämällä viululla mykkäfilmejä. Viulun soiton hän oppi todennäköisesti isältänsä. Tampereella hän kävi neljä luokkaa oppikoulua. Turun Taideyhdistyksen piirustuskoulussa Olavi Ahlgren opiskeli vuosina 1923-25. Taiteilijana Ahlgren debytoi Turussa vuonna 1926. Hänen teoksiaan löytyy Ateneumin, Turun taidemuseon sekä Porin ja Kemin museoiden kokoelmista. Turun taidemuseo on ostanut kokoelmiinsa Ahlgrenin maalaaman Jussi Vikaisen muotokuvan. Elämänsä aikana Ahlgren teki useita ulkomaanmatkoja mm Ranskaan, Ruotsiin, Italiaan, Belgiaan ja Espanjaan.

Museon osoite

Keskuskatu 19, 23100 Mynämäki

Yleistä museosta

  • pääsymaksu 3 €
  • avoinna heinäkuussa (1.7. – 1.8.)  ma – pe klo 12-16 sekä sunnuntaisin klo 12-15
  • ryhmille sopimuksen mukaan, ryhmäkäynnit p. 050 4085798
  • opastusmaksu ryhmille 40 € + pääsymaksu

Tapahtumat museolla

  • su 29.8.21  klo 12-15 Varsinais-Suomen Museopäivä. Vapaa sisäänpääsy. Musiikkiesityksiä. Kahvila ja museokauppa.

Takaisin sivun alkuun