Siirry sisältöön

Lähikouluperiaate

Lapset opiskelevat yleensä sellaisessa koulussa, joka on lähimpänä heidän kotiaan. Kunta päättää, mikä tämä lähikoulu on.

Lähikoulu määritellään Mynämäen kunnassa siitä osoitteesta, jossa lapsi on väestörekisterin mukaan kirjoilla, pääsääntöisesti siihen kouluun, johon on lyhin matka. Kasvatus- ja sivistyslautakunta voi kuitenkin aina määritellä oppilaan lähikouluksi muun kuin maantieteellisesti lähimmän koulun (1.8.2018 alkaen erityisjärjestelyjä kouluverkon uudistamisen vuoksi). Kunta voi myös osoittaa lääkärintodistuksen ja diagnoosin perusteella lapselle sopivimmaksi lähikouluksi muun kuin maantieteellisesti lähimmän koulun. Tällöin oikeus maksuttomaan koulukuljetukseen tulee päätöksen myötä, mikäli laissa mainittu 5 km:n koulumatakehto täyttyy.

Huoltaja voi myös hakea lapselleen koulunkäyntioikeutta muuhun kouluun kuin lähikouluun. Kouluihin otetaan muiden oppilaaksiottoalueiden lapsia, jos opetusryhmissä on tilaa. Jos lapsi käy huoltajan toiveesta muuta kuin lähikoulua , huoltajien täytyy järjestää ja maksaa hänen koulukuljetuksensa.

Voit selvittää lapsen lähimmän koulun netin reittipalvelussa. Merkitse lähtöpaikaksi lapsen kotiosoite ja määräpaikaksi koulun osoite.

Tämä asia perustuu perusopetuslakiin ja sen 6 ja 28 pykälään.

Mynämäen kasvatus- ja sivistyslautakunta on päättänyt kunnan peruskoulujen ryhmäkoot.

Takaisin sivun alkuun