Siirry sisältöön

Ilmastosuunnitelma

Mynämäen kunnanvaltuusto on asettanut vuoden 2024 toiminnalliseksi tavoitteeksi ilmastosuunnitelman laatimisen. Ilmastosuunnitelmatyötä on käynnistelty keskustelemalla viranhaltijoiden kesken siitä, miltä Mynämäen ilmastosuunnitelman pitäisi näyttää, ja mitä sen tulisi sisältää.

Haluamme ilmastosuunnitelman olevan käytännönläheinen työkalu ilmastoviisaamman Mynämäen kehittämiseen. Ohjelmaan tulee sisällyttää tiiviisti myös muut ympäristöasiat, joita kunta voi toiminnallaan edistää.

Mynämäen kunta vastaa kansallisen päästövähennystavoitteen saavuttamisesta omalta osaltaan. Kunnan alueella syntyvistä päästöistä valtaosa muodostuu kuitenkin kuntalaisten toiminnasta, arjen valinnoista sekä kuntalaisille tarjottavista palveluista unohtamatta kunnan alueella tapahtuvaa muuta toimintaa, esimerkiksi yrityksiä. Kunnan rooli on näissä asioissa ennemminkin tiedottava, ohjaava ja mahdollistava.

On tärkeää, miettiä millaiset tavoitteet ilmastosuunnitelmassa asetetaan, ja millaisin toimin tavoitteisiin päästäisiin mahdollisimman tehokkaasti – eli miten voitaisiin tehdä entistä paremmin se työ, mitä kunta jo nyt tekee.  

Mynämäen ilmastosuunnitelmatyöhön kaivataan kuntalaisnäkökulmaa

Kerro meille, mikä saisi sinut tai naapurin toimimaan ilmastoviisaammin? Teetkö jo omassa arjessasi jotain niin nerokasta, että muiden pitäisi ottaa mallia? Mynämäen kunta on julkaissut kyselyn, jossa jokainen asukas, kesäasukas, harrastaja, opiskelija tai Mynämäellä työskentelevä pääsee kertomaan omia toimiaan ja näkemyksiään ilmasto- ja ympäristöasioista.

 

Kyselyyn pääset vastaamaan täällä: https://link.webropolsurveys.com/S/19C7CD189B8C653F

Ilmastosuunnitelmatyö näkyy myös Laurin Markkinoilla 10.8.2024 Mynämäen kunnan pisteellä.

Takaisin sivun alkuun