Siirry sisältöön

Lainattava välineistö

Vaski-polkupyörä

Lainaus- ja käyttöohjeet

Pyörän lainaajan on oltava 15 vuotta täyttänyt ja hyväksyttävä Vaski-pyörän käyttöehdot. Alle 15-vuotiaan lainaajan huoltaja on oltava mukana pyörää lainatessa. Lainaaminen tapahtuu tällöin huoltajan kirjastokortilla. Lainatessa on kirjastokortin lisäksi oltava kuvallinen henkilöllisyystodistus (Passi, henkilökortti tai ajokortti), joka jää pantiksi kirjastoon, kunnes pyörä on palautettu. Pyörä palautetaan aina lainauskunnossa Mynämäen kirjastoon viimeistään 15 minuuttia ennen sulkemisaikaa.

Vastuu pyörästä

Mahdolliset vauriot itselle ja muille sekä muut vahingonteot ovat pyörän lainaajan vastuulla. Lainaaja on velvollinen korvaamaan polkupyörälle laina-aikana sattuneet vahingot sekä korvaamaan polkupyörästä laina-aikana kadonneet osat. Normaalista käytöstä johtunutta vahinkoa, kuten kumin puhkeamista, ei tarvitse korvata. Lainaajan on tarkistettava, että pyörä on toimintakunnossa ennen sen käyttöönottoa. Pyörän avain on henkilökohtainen eikä sitä saa luovuttaa muille. Vaski-pyörä ja avain ovat lainaajan vastuulla niin kauan kunnes ne on asianmukaisesti palautettu. Pyörää ei saa jättää lukitsematta ja valvomatta minnekään.

Myöhästymis- ja korvausmaksut

Pyörien myöhästymismaksu on 10,00 €/vrk ja enintään 70,00 €. Muistutus- ja laskutusmaksut muodostuvat kuten muustakin kirjastoaineistosta. Lainaajan omavastuu vahinkotapauksissa on vahingon hinta, polkupyörissä enintään 280 € (enimmäismaksu koskee pyörän rikkoutumista korjauskelvottomaksi ja myös varkaustapauksia tai pyörän katoamista tai palauttamatta jättämistä). Lainaajan on hyväksyttävä käyttöehdot kaikilta osin. Lainaamalla pyörän lainaaja vahvistaa, että hän on lukenut, ymmärtänyt ja hyväksynyt kaikki käyttöehdot. Jos käyttöehdoissa on epäselvyyksiä tai ilmaantuu muuta kysyttävää, lisätietoja saa pääkirjaston asiakaspalvelusta, numerosta 044 783 7257.

Kulutusmittari

Fortum Oyj lainaa yhteistyössä Mynämäen kunnankirjaston kanssa kulutusmittareita sisätiloissa olevien kotitalouslaitteiden sähkönkulutuksen mittausta varten. Mittari on erittäin helppokäyttöinen, siinä on selkeä näyttö ja mukana on ohjeiden lisäksi keskikulutustaulukko, johon voi verrata oman perheen sähkölaitteiden kulutusta. Energiankulutusmittarin voi lainata Mynämäen pääkirjastosta ja kulutusmittarin saa käyttöönsä kirjastokortilla kahdeksi viikoksi kerrallaan. Kodeissa noin puolet energiasta menee lämmitykseen, viidesosa veden lämmitykseen ja loput sähkölaitteisiin. Energiankulutukseen vaikuttavat asumismuoto ja omat tottumukset, joita muuttamalla voi vaikuttaa energiakustannuksiin. Kodinkoneiden energiasyöpöt löytyvät helposti tarkistamalla niiden kulutuksen mittarin avulla.

Frisbeegolfkiekot

Kirjasto lainaa frisbeegolfkiekkoja. Lainattavia kiekkoja on yhteensä viisi paketteja, yhdessä paketissa kaksi kiekkoa. Kirjastokortilla saat yhden midarin ja yhden putterin lainaan ja pääset ilmaiseksi kokeilemaan frisbeegolfin riemua. Lähin rata löytyy Mynämäen urheilukeskuksesta. Kiekot ovat Wirmo Discgolfin omaisuutta. Lisätietoa saat wirmodiscgolf(at)gmail.com tai www.wirmodiscgolf.fi tai p. 050 3639 848.

Verenpainemittari

Tervetuloa käyttämään verenpainemittaria kirjaston tiloissa.

Takaisin sivun alkuun