Siirry sisältöön

Sosiaalipalvelut

Yleistä infoa Varsinais-Suomen hyvinvointialueen toiminnan käynnistymisestä

Vuodenvaihde ei tuo muutoksia varsinaissuomalaisten sote-palveluihin. Varsinaissuomalaiset jatkavat vuodenvaihteessa asiointiaan tutussa asiointipaikassa tuttujen sote-ammattilaisten kanssa. Eli terveysasemat, neuvolat, kotihoitoalueet jne. säilyvät täysin samoina. Myöskään puhelinnumeroihin ei ole tulossa muutoksia.

Asiakkaiden ei tarvitse soittaa tai olla yhteydessä sote-palveluihin varmistaakseen asiakkuuksien jatkumisen, vaan he jatkavat sote-palveluiden asiakkaina automaattisesti nyt vain Varha-tunnuksen alla. Tyks-sairaalapalveluiden puhelinnumerot säilyvät ennallaan. Myös ikääntyneiden palveluissa jo asiakkaina olevien asiointinumerot säilyvät samoina.

Perhe- ja sosiaalipalvelut

Perhe- ja sosiaalipalveluista tiedotetaan Varhan verkkosivuilla:

Linkki Varhan verkkosivuille

Sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä pelastuslaitoksen palautteet voi antaa osoitteessa www.varha.fi/palaute

Edunvalvonta

Edunvalvoja voidaan nimetä henkilölle, joka ei pysty itse hoitamaan taloudellisia asioitaan. Syynä voi olla esim. alaikäisyys, sairaus tai korkea ikä. Edunvalvojan määrää maistraatti tai tuomioistuin.

Maistraatti neuvoo ja opastaa, miten pitää menetellä edunvalvojan saamiseksi.

Edunvalvojaksi voidaan määrätä yksityishenkilö esim. omainen tai muu läheinen. Myös yleinen edunvalvoja voidaan määrätä edunvalvojaksi. Mynämäki kuuluu Varsinais-Suomen edunvalvontatoimiston alueeseen.

Ohjausta ja neuvontaa ikäihmisille, Kompassi

Varsinais-Suomen iäkkäiden asiakas- ja palveluohjausnumerot ovat 02 262 6164 (suomeksi arkisin klo 9–15) ja 02 262 6174 (ruotsiksi arkisin klo 9–12).

Asiakasneuvonta.fi on Internetissä toimiva sivusto palveluista ja ajankohtaisista tiedoista ikäihmisille ja omaishoitajille. Sivustolla on mahdollisuus keskustella asiakasohjaajien kanssa chatissa.

Ota yhteyttä, jos sinulla on arjessa selviytymiseen liittyviä kysymyksiä tai huolia.

Takaisin sivun alkuun