Siirry sisältöön

KUNTAVAALIT MYNÄMÄEN KUNNASSA

Kuntavaalit pidetään sunnuntaina 13.6.2021 klo 9.00–20.00.

Kuntavaaleissa äänioikeutettu on jokainen viimeistään vaalipäivänä 18 vuotta täyttävä henkilö, joka on

  1. a) Suomen tai muun EU:n jäsenvaltion taikka Islannin tai Norjan kansalainen ja jonka kotikunta kyseinen kunta on 23.4.2021 (51. päivänä ennen vaalipäivää); tai
  2. b) muun valtion kansalainen, jonka kotikunta kyseinen kunta on 23.4.2021 (51. päivänä ennen vaalipäivää) ja jolla on ollut yhtäjaksoisesti kotikunta Suomessa kahden vuoden ajan laskettuna 51. päivästä ennen vaalipäivää; tai
  3. c) EU:n tai Suomessa toimivan kansainvälisen järjestön palveluksessa ja jolla on asuinpaikka kyseissä kunnassa 23.4.2021 (51. päivänä ennen vaalipäivää) edellyttäen, että hänen tietonsa on talletettu hänen pyynnöstään väestötietojärjestelmään ja että hän on kirjallisesti ilmoittanut Digi- ja väestötietovirastolle viimeistään 22.4.2021 (52. päivänä ennen vaalipäivää) haluavansa käyttää äänioikeuttaan kuntavaaleissa.

Vaalitoimituksessa henkilöllisyys on todistettava kuvallisella henkilöllisyystodistuksella. Pelkkä ilmoituskortti ei riitä henkilöllisyyden toteamiseen. Jos äänioikeutetulla ei ole äänestyksessä tarvittavaa henkilöllisyyttä osoittavaa asiakirjaa, poliisi myöntää hänelle maksutta väliaikaisen henkilökortin äänestämistä varten. Väliaikaista henkilökorttia haettaessa on oltava mukana passikuva.

Mynämäen kunnan vaalipäivän äänestyspaikka on Laurin koulun yläkoulun ala-aulassa os. Virastotie 3. Mynämäen kunnassa on yksi äänestysalue ja yksi vaalipäivän äänestyspaikka.

Koronasta johtuen vaalipaikalla on aikaisemmasta poiketen erityisjärjestelyjä. Ohessa opaskartta, johon on merkitty varsinaisen äänestyspaikan sisään-ja uloskäynnit. Karanteenissa ja eristyksissä olevien äänestyspaikka on koulun edustalla pyöräkatoksessa.

Linkki opaskarttaan

Tartuntatautilääkärin määrämässä karanteenissa ja eristyksissä olevat eivät saa tulla vaalipaikalle sisälle. Heidän tulee soittaa ennakkoon vaalilautakunnan puhelimeen p. 044 783 7294. Puhelimeen vastataan ainoastaan sunnuntaina 13.6.2021 klo 9.00 alkaen. Soitathan hyvissä ajoin, että ehdit äänestämään klo 20.00 mennessä.

Muistattehan pitää äänestyspaikalla riittävät turvavälit muihin ja huolehtia hyvästä käsihygieniasta. Suosittelemme, että kaikki äänestäjät käyttävät kasvomaskeja.

Muistathan ottaa henkilöllisyystodistuksen mukaan.

Linkki ehdokaslistojen yhdistelmään

Ennakkoäänestys on päättynyt. Koti- ja laitosäänestys ei ole enää näissä vaaleissa mahdollista.

Kaikissa vaalitoimituksissa noudatetaan oikeusministeriön ja THL:n antamia koronaohjeita.

Lisätietoa vaaleista on www.vaalit.fi. Sivulta löytyy myös koronaohjeita äänestäjille.

Keskusvaalilautakunnan sihteeri

Keskusvaalilautakunnan sihteeri on hallintojohtaja Marja Kärkkäinen. Hänet tavoittaa sähköpostitse marja.karkkainen@mynamaki.fi tai puhelinnumerosta 044 0784 670.

Takaisin sivun alkuun