Siirry sisältöön

Näyttelytilat

Pääkirjaston näyttelytila

Mynämäen kirjaston Galleria-näyttelytilan toiminnan periaatteisiin kuuluu monipuolisuus ja paikallisuus. Näyttelyn tulee vastata eettisesti ja tekniseltä toteutukseltaan vaatimuksia, joita voidaan asettaa julkisissa tiloissa esillä olevalle näyttelylle. Mynämäen kirjaston tiloihin sopivia näyttelyitä ovat mm. taide-, valokuva-, käsityö- ja tekstiilinäyttelyt sekä esine- ja tekstiaineistoa sisältävät informatiiviset näyttelyt.

Pääkirjaston näyttelytila Galleria on näyttelyn järjestäjälle maksuton. Galleria on auki kirjaston aukioloaikoina. Tilassa ei ole erillista valvontaa. Näyttelyjakso on pääsääntöisesti kalenterikuukausi, alkaen kuun 1. päivästä ja päättyen viimeiseen sis. pystytyksen ja purkamisen.

Näyttelyt rakennetaan ja puretaan näyttelyasettajan toimesta pääsääntöisesti kirjaston aukioloaikoina. Teoksia saa ripustaa ainoastaan niille seinille, joissa on tauluja varten asennetut ripustuskiskot.  Näytteilleasettajalla ei ole oikeutta kiinnittää teoksia seiniin nauloilla tai poraamalla. Kirjaston tikkaat saa käyttöön pyytämällä kirjastovirkailijalta apua. Perusnäyttelykalustus pitää sisällään ripustusvaijerit ja koukut, kaksi lasivitriiniä, kolmeosaisen sermin, esittelypöydän sekä erikokoisia pöytiä.

Tilan koko on noin 30 m². Ripustuskiskolliset seinät: 365, 362 ja 316 cm.

Näyttelyn mainonta on näyttelyn järjestäjän vastuulla. Kulttuuritoimi tiedottaa näyttelystä kunnan verkkosivustolla ja Facebook-sivuillamme.

Vastuu ja vakuutus teoksista vahinkojen varalta kuljetuksen ja näyttelyn aikana on näyttelyn järjestäjällä. Jos näyttelyssä on esillä arvotaidetta, näyttelyn järjestäjä on velvollinen ottamaan sille vakuutuksen.

Lisätietoja ja näyttelykalenterin löydät tästä.

Vanhan Yhteiskoulun näyttelytila

Vanhan Yhteiskoulun alakerrassa sijaitsee kulttuuritoimen ylläpitämä näyttelytila. Tila on maksullinen. Näyttelyn järjestäjä valvoo itse näyttelyään ja päättää päiväkohtaiset aukioloajat. Tilan varusteet: ripustuskiskot, vaijerit ja koukut sekä erikokoisia vitriineja. Lisätietoja kulttuuripäälliköltä.

Takaisin sivun alkuun