Siirry sisältöön

Seudulliset palvelut

Mynämäen kunnan palveluista osa järjestetään seudullisesti useamman kunnan kanssa yhteistyössä.

Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut

Kunnan asukkaiden sosiaali- ja terveyspalvelut järjestää Perusturvakuntayhtymä Akseli.

Erikoissairaanhoidon palvelut järjestää Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri. Kehitysvammaisten ja muiden erityistä tukea tarvitsevien palvelut järjestää Varsinais-Suomen erityishuoltopiiri (KTO – kehitysvamma-alan tuki- ja osaamiskeskus).

Ympäristöterveydenhuolto

Ympäristöterveydenhuollon palveluista ja hallinnosta vastaa Uudenkaupungin kaupunki ja sen alaisuudessa toimiva ympäristöterveydenhuollon lautakunta. Ympäristöterveydenhuoltoon kuuluvat eläinlääkintähuolto ja terveysvalvonta. Mynämäen toimipisteessä on terveystarkastajan ja eläinlääkärin palvelut.

Jätehuolto

Jätelaissa kunnalle määrätyistä jätehuollon tehtävistä vastaa Lounais-Suomen jätehuoltolautakunta. Lautakunta on lain tarkoittama kunnan jätehuoltoviranomainen. Käytännössä jätehuollon hoitaa Lounais-Suomen Jätehuolto Oy . Yhtiö huolehtii osakaskuntien asukkaiden jätehuollosta ja jäteneuvonnasta.

Pelastustoimi

Kunnalle kuuluvista pelastuslain mukaisista tehtävistä vastaa Varsinais-Suomen pelastuslaitos.

Pelastustoimen koulutus-, neuvonta- ja valistustehtävissä sekä pelastustoiminnassa voidaan käyttää apuna vapaaehtoisia organisaatioita ja henkilöitä. Mynämäen kunnassa toimii kolme vapaaehtoista palokuntaa (vpk) eli Karjalan VPK, Mietoisten VPK ja Mynämäen VPK. Kunnan alueella on vpk:ien miehittämät paloasemat Karjalassa, Mietoissa ja Mynämäellä.

Maatalouslomitus

Kunnalle kuuluvista maatalousyrittäjien lomituspalveluista vastaa Vehmaan kunta.

Maaseutupalvelut

Kunnalle kuuluvista maaseutupalveluista vastaa Liedon kunta. Maaseutupalveluita ovat mm. maataloustukien haku ja käsittely, erilaiset katselmukset (hirvi-, petoeläin-, tulva- ja hukkakaurakatselmukset) ja eläintenpitäjärekisterin ylläpito (pitopaikat ja eläintenpitäjät). Lähin toimipiste on Nousiaisten kunnassa.

Ammatillinen koulutus

Raision seudun koulutuskuntayhtymä on kuuden varsinaissuomalaisen kunnan omistama koulutuskuntayhtymä. Kuntayhtymän osakaskuntia ovat Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Raisio ja Rusko. Toimipisteet sijaitsevat Raisiossa, Naantalissa ja Mynämäessä. Rasekossa voi suorittaa ammatillisia perustutkintoja ja niiden jälkeen halutessaan ammattitutkintoja, erikoisammattitutkintoja ja muuta lisäkoulutusta. Raseko tarjoaa monta väylää työelämään: opiskelu ammatillisessa oppilaitoksessa, näyttötutkintomuotoinen opiskelu ja oppisopimusopiskelu.

Takaisin sivun alkuun