Siirry sisältöön

Seudulliset palvelut

Mynämäen kunnan palveluista osa järjestetään seudullisesti useamman kunnan kanssa yhteistyössä.

Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut

Kunnan asukkaiden sosiaali- ja terveyspalvelut järjestää Varsinais-Suomen hyvinvointialue.

Linkki Varsinais-Suomen hyvinvointialueen verkkosivuille

Ympäristöterveydenhuolto

Ympäristöterveydenhuollon palveluista ja hallinnosta vastaa Uudenkaupungin kaupunki ja sen alaisuudessa toimiva ympäristöterveydenhuollon lautakunta. Ympäristöterveydenhuoltoon kuuluvat eläinlääkintähuolto ja terveysvalvonta. Mynämäen toimipisteessä on terveystarkastajan ja eläinlääkärin palvelut.

Linkki ympäristöterveydenhuollon verkkosivuille

Jätehuolto

Jätelaissa kunnalle määrätyistä jätehuollon tehtävistä vastaa Lounais-Suomen jätehuoltolautakunta. Lautakunta on lain tarkoittama kunnan jätehuoltoviranomainen. Käytännössä jätehuollon hoitaa Lounais-Suomen Jätehuolto Oy . Yhtiö huolehtii osakaskuntien asukkaiden jätehuollosta ja jäteneuvonnasta.

Linkki Lounais-Suomen jätehuoltolautakunnan verkkosivuille

Linkki Lounais-Suomen Jätehuolto Oy:n verkkosivuille

Pelastustoimi

Pelastuslain mukaisista tehtävistä vastaa Varsinais-Suomen hyvinvointialue.

Pelastustoimen koulutus-, neuvonta- ja valistustehtävissä sekä pelastustoiminnassa voidaan käyttää apuna vapaaehtoisia organisaatioita ja henkilöitä. Mynämäen kunnassa toimii kolme vapaaehtoista palokuntaa (vpk) eli Karjalan VPK, Mietoisten VPK ja Mynämäen VPK. Kunnan alueella on vpk:ien miehittämät paloasemat Karjalassa, Mietoissa ja Mynämäellä.

Linkki pelastuspalveluiden verkkosivulle

Maatalouslomitus

Kunnalle kuuluvista maatalousyrittäjien lomituspalveluista vastaa Vehmaan kunta.

Linkki lomituspalveluiden verkkosivuille

Maaseutupalvelut

Kunnalle kuuluvista maaseutupalveluista vastaa Liedon kunta. Maaseutupalveluita ovat mm. maataloustukien haku ja käsittely, erilaiset katselmukset (hirvi-, petoeläin-, tulva- ja hukkakaurakatselmukset) ja eläintenpitäjärekisterin ylläpito (pitopaikat ja eläintenpitäjät). Lähin toimipiste on Nousiaisten kunnassa.

Linkki maaseutupalveluiden verkkosivuille

Ammatillinen koulutus

Raision seudun koulutuskuntayhtymä on kuuden varsinaissuomalaisen kunnan omistama koulutuskuntayhtymä. Kuntayhtymän osakaskuntia ovat Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Raisio ja Rusko. Toimipisteet sijaitsevat Raisiossa, Naantalissa ja Mynämäessä. Rasekossa voi suorittaa ammatillisia perustutkintoja ja niiden jälkeen halutessaan ammattitutkintoja, erikoisammattitutkintoja ja muuta lisäkoulutusta. Raseko tarjoaa monta väylää työelämään: opiskelu ammatillisessa oppilaitoksessa, näyttötutkintomuotoinen opiskelu ja oppisopimusopiskelu.

Linkki Raision seudun koulutuskuntayhtymän verkkosivuille

Takaisin sivun alkuun