Siirry sisältöön

Ladut ja jäät

Urheilukeskuksen pururadalla on mahdollisuus sekä perinteiseen hiihtoon että luisteluhiihtoon. Luistelukentät sijaitsevat urheilukeskuksessa, Pyhän koululla sekä Laurin koululla. Urheilukeskuksessa ja Tavastilassa on lisäksi jääkiekkokaukalo. Kunnan ladut ja jäät eivät ole valvottuja ja jokainen käyttää niitä omalla vastuullaan. Käyttäjien tulee huomioida ao. latu- ja jääetiketti.
Kunnan luistelukenttiä ja latuja ylläpitää tekninen osasto.

Latu- ja jääinfo 2021

Urheilukeskuksessa avojää sekä kaukalo ovat käytössä. Tavastilan kaukalo sekä Pyhän kenttä on jäädytetty, samoin Laurin koulun kenttä. Urheilukeskuksen laduilla on mahdollisuus sekä luistelu- että perinteiseen hiihtoon. Latua yhteensä noin 4,5 km (päivitetty 3.2.2021).

Latu- ja jääetiketti

Laduilla ja jäillä tulee muistaa turvallisuus ja huomioida muut käyttäjät. Urheilukeskuksen ladulla tulee muistaa seuraavat ohjeet:

  • Älä kävele ladulla. Latupohja on tehty hiihtoa varten. Lemmikkiä ei saa ulkoiluttaa yleiseen käyttöön kunnostetulla ladulla.
  • Jokaiselle annetaan mahdollisuus hiihtää omaa vauhtia ja omalla tyylillään.
  • Noudata osoitettua hiihtosuuntaa sekä muita annettuja ohjeita.
  • Nopeampi hiihtäjä väistää.
  • Älä luistele perinteisen ladun päällä.
  • Auta tarvittaessa kaatunutta tai loukkaantunutta kanssahiihtäjää.

Urheilukeskuksen avojää on vapaaluistelijoiden käytössä. Kiekkoilijoiden tulee käyttää kaukaloa, mikäli avojäällä on luistelijoita.

Takaisin sivun alkuun