Siirry sisältöön

Varhaiskasvatukseen hakeminen

Varhaiskasvatukseen hakeminen ja esiopetukseen ilmoittautuminen

Varhaiskasvatuspaikkoja voi hakea jatkuvasti, ympäri vuoden. Jos on kyse äkillisestä työllistymisestä tai opiskelemaan menosta, hakemus on jätettävä kaksi viikkoa ennen toivottua hoidon alkamista. Muussa tapauksessa varhaiskasvatushakemus on jätettävä neljä kuukautta ennen hoidon alkua.
Tarkempia tietoja saa varhaiskasvatustoimistosta.

Sähköinen asiointi: Varhaiskasvatushakemus
Ilmoittautuminen esiopetukseen

Lapselle voi sähköisesti hakea varhaiskasvatuspaikkaa, palvelusetelipaikkaa, siirtoa toiseen hoitopaikkaan tai ilmoittautua esiopetukseen. Sähköisesti voi myös tehdä arvion varhaiskasvatusmaksusta sekä hyväksyä korkeimman hoitomaksun.

Mikäli sinulla ei ole mahdollisuutta sähköiseen asiointiin, voit käyttää Varhaiskasvatushakemus -lomaketta, jonka saa kunnan nettisivuilta tai varhaiskasvatustoimistosta. Hakulomakkeet toimitetaan varhaiskasvatustoimistoon.

Palveluun kirjaudutaan lapsen vanhemman verkkopankkitunnuksilla. Perheen jokaisesta varhaiskasvatusta tarvitsevasta lapsesta täytetään oma hakemus.

Alla olevista linkeistä pääset hakemuksen ohjeisiin:
(Pidä ohje avoinna tai tulosta se ennen kirjautumista)
Ohjeita sähköisen varhaiskasvatushakemuksen täyttämiseen
Ohjeita sähköisen esiopetusilmoituksen tekemiseen

Sijoituspäätös
Saat sijoituksesta päätöksen sähköisenä tai kirjallisena postitse kotiin. Jos et ota hoitopaikkaa vastaan tai hoidon aloitus siirtyy, ilmoita siitä varhaiskasvatustoimistoon. Muussa tapauksessa laskutus käynnistyy päätöksessä ilmoitetusta aloituspäivästä.

Takaisin sivun alkuun