Siirry sisältöön

Mynämäen museo

Avoinna 5.6.-30.7. ma-pe klo 10–15, su klo 12–15.

Pappilakulttuuria, taidetta ja teollisuushistoriaa! Museossamme on viisi pysyvää näyttelyä: Pappilan sali – pappila rovasti Wilho Sipilän aikaan, rovasti Rönberg-Rönnevaaran sali, jossa on esillä Mynämäen Lotta Svärd -paikallisyhdistyksen historiaa, Vaateteollisuuden tarina – Silo ja Kaunotar Oy:n mekkoja ja tuotteita sekä taidemaalari Olavi Ahlgrenin taidehuone.

Museon esite ja pohjakartta

Pappilan sali

Kulttuurihistoriallisessa näyttelyssä voidaan aistia Mynämäen pappilan sali sellaisena kuin se oli 1900-luvun alussa lääninrovasti Wilho Sipilän aikana. Pappilan salin rekonstruointi pohjautuu perikunnalta lahjoituksena saatuun pappilan salin kalustoon.

Silo ja Kaunotar

Pysyvä näyttely Turussa ja Mynämäessä toimineiden vaatetusteollisuuden kärkiyritysten tuotannosta menneiltä vuosikymmeniltä. Lisää tietoa yritysten toiminnasta Mynämäessä tästä linkistä.

Olavi Ahlgrenin taidenäyttely

Olavi Ahlgren syntyi 26.1.1897 Tampereella, jonne hänen perheensä muutti Oulusta. Vanhemmat olivat muurari Karl Ahlgren ja Ida Koivunen. Ahlgrenien perheessä oli viisi lasta, kaikki poikia. Olavin nuorempi veli Wiljam oli myös taiteilija. Olavi (Olli) elätti alkuun itsensä säestämällä viululla mykkäfilmejä. Turun Taideyhdistyksen piirustuskoulussa Olavi Ahlgren opiskeli vuosina 1923-25. Hänen teoksiaan löytyy Ateneumin, Turun taidemuseon sekä Porin ja Kemin museoiden kokoelmista. Elämänsä aikana Ahlgren teki useita ulkomaanmatkoja mm Ranskaan, Ruotsiin, Italiaan, Belgiaan ja Espanjaan.

Kesän 2023 teemanäyttely – Ukraina -lämmöllä ja rakkaudella ukrainalaisesta kulttuurista.

Museon osoite

Keskuskatu 19, 23100 Mynämäki

Yleistä museosta

  • pääsymaksu 3 €
  • ryhmille sopimuksen mukaan, p. 050 4085798, opastusmaksu 40 € + pääsymaksu
  • avoinna 5.6.-30.7. ma-pe klo 10–15, su klo 12–15

Takaisin sivun alkuun