Siirry sisältöön

Liikuntatoimintaa kuntalaisten hyväksi

Mynämäessä liikuntatoimi tarjoaa monipuolisia palveluita kuntalaisille mm. uimahallipalveluiden, liikuntaryhmien, seuratoiminnan tukemisen ja liikuntatapahtumien muodossa.

Keskeisenä tehtävänä on liikunnan ja muun terveyttä edistävän fyysisen aktiivisuuden edistäminen. Kunta tukee kuntalaisten liikkumista kehittämällä paikallista ja alueellista yhteistyötä sekä terveyttä ja hyvinvointia edistävää liikuntaa, avustamalla kansalaistoimintaa ja tarjoamalla liikuntapaikkoja.

Pikalinkit ikäluokkien liikuntasivuille lapset , nuoret , työikäiset , ikäihmiset ja soveltava liikunta.

Kevät-kesä 2024

LiiKu haastepyöräily -kampanja 1.5.-26.6.2024

Perinteinen haastepyöräily -kampanja vapusta juhannukseen haastaa pyöräilemään
koulu- ja työmatkat sekä harrastepyöräilyyn. Kampanjan tavoitteena onkin kannustaa kaiken ikäisiä ja kuntoisia liikkujia pyörän selkään sekä osallistumaan samalla
kuntakisaan oman kuntasi sarjassa. Laitetaan kaikki pyörät pyörimään!

Lisätietoa kampanjasta: Liikkuen läpi vuoden -kampanja tai Aleksi Kytö p. 044 783 7256. 

Omat haastepyöräily kilometrisi pääset kirjaamaan tästä linkistä.

 

Keskustan Penkkilenkki  

Penkkilenkki on helppokulkuinen kävelyreitti keskustan alueella. Reitin varrella oleviin puistonpenkkeihin on laitettu vinkkejä lihaskuntoliikkeistä, joiden avulla voit jumpata lihakset vetreiksi kävelylenkin ohessa. Penkkien läheisyydestä löytyy myös erilaisia taideteoksia ja muistomerkkejä, joihin voit tutustua reitin varrella.
 

Penkkilenkki on kokonaispituudeltaan noin 2 kilometriä ja se on esteetön, joten voit kulkea reitin myös esimerkiksi pyörätuolilla. Lenkillä on sekä pidempi, että lyhyempi reittivaihtoehto. Penkkejä on reitin varrella yhteensä 9 kpl ja penkkien välinen etäisyys on enintään muutamia satoja metrejä. Kartasta näet reitillä olevien penkkien ja muistomerkkien sijainnin.

Penkkilenkki-karttoja on saatavilla Mynämäen uimahallilta (Virastotie 1), Mynämäen pääkirjastolta (Keskuskatu 13) sekä Mynämäen terveyskeskuksesta (Kuivelantie 10).

Lisätietoa lenkistä: susanna.suominen@mynamaki.fi tai puh. 040 630 8001.  

Retkeilyvinkki

Karttapalvelu esittelee laajan kattauksen varsinaissuomalaisia retkeilykohteita

Varsinais-Suomi on täynnä upeita, vaihtelevia maisemia ja reittejä. Uusia ideoita kesäretkien kohteiksi voi etsiä Virma Kartta -palvelusta, jossa on tuotu kartalle tietoa maakunnan virkistys- ja luontomatkailukohteista sekä niihin kytkeytyvistä palveluista. Ilmainen ja kaikille avoin Virma Kartta on selainpohjainen sovellus, jota Varsinais-Suomessa retkeilevä voi käyttää kätevästi älypuhelimella sekä retkiä suunnitellessa, että maastossa oman sijainnin ja reitin seuraamisen tukena.

Palvelu pohjautuu Virma-tietokantaan, johon on koottu jo yli 2500 kohdetta ja reittiä eri puolilta maakuntaa – esimerkiksi tulentekopaikkoja, laavuja, erilaisia kulttuurikohteita, luontopolkuja ja muita retkeilyreittejä. Palvelua ylläpitää Varsinais-Suomen liitto, mutta sen vahvuutena on joukkoistettu ylläpito, eli kartalta löytyviä tietoja voivat lisätä ja päivittää niin kunnat, muut reittien ylläpitäjät kuin palveluita tarjoavat yrityksetkin.

Virma Karttaa sekä virkistysreitteihin ja -kohteisiin liittyviä aineistoja ja palveluita kehitettiin Varsinais-Suomen liiton, ProAgrian ja Turun yliopiston Teknillisen tiedekunnan tietotekniikan laitoksen yhteistyönä Digitaalisen saavutettavuuden parantaminen virkistyspalveluissa -hankkeessa, jota rahoitti Varsinais-Suomen ELY-keskus osana maaseudun kehittämisohjelmaa.

Lisätiedot: Maiju Kähärä, verkostokoordinaattori, Lounaistieto (etunimi.sukunimi@lounaistieto.f

Takaisin sivun alkuun