Siirry sisältöön

Liikunta

Mynämäessä liikuntatoimi tarjoaa runsaasti palveluita kuntalaisille muun muassa uimahallipalveluiden, liikuntaryhmien, seuratoiminnan tukemisen ja liikuntatapahtumien muodossa.

Keskeisenä tehtävänä on liikunnan ja muun terveyttä edistävän fyysisen aktiivisuuden edistäminen. Kunta tukee kuntalaisten liikkumista kehittämällä paikallista ja alueellista yhteistyötä sekä terveyttä ja hyvinvointia edistävää liikuntaa, avustamalla kansalaistoimintaa ja tarjoamalla liikuntapaikkoja.

Liikuntalain mukaan kunnan tehtävänä on luoda edellytyksiä kunnan asukkaiden liikunnalle järjestämällä liikuntapalveluja sekä terveyttä ja hyvinvointia edistävää liikuntaa eri kohderyhmät huomioon ottaen. Tehtävänä on tukea kansalaistoimintaa sekä rakentamalla ja ylläpitämällä liikuntapaikkoja. Liikunta on kunnan peruspalvelu ja tärkeä osa kuntalaisten hyvinvointia. Kunnan tehtävänä on turvata liikuntapalveluiden mahdollisimman tasa-arvoinen saatavuus kaikille kuntalaisille.

 

Haastepyöräily- kampanja 2021

Liikuntoimi on mukana perinteisessä Haastepyöräily – kampanjassa, johon mukaan on ilmoittautunut 33 kuntaa. Mynämäen kunta kisaa keskikokoisten kuntien kategoriassa.

Aiemmista vuosista poiketen kampanjamme kesto on 1.5 – 31.8.2021. Pyöräilykilometrit merkitään mobiilisovellukseen: https://www.liiku.fi/aikuisille/haastepyoraily/mobiilikirjaus/

Laatikkokirjausta ei kunnassamme ole, mutta pääkirjastosta on saatavilla pyöräilykortteja, joihin kilometrit voi merkitä tai voit tulostaa itsellesi pyöräilykorttipohjan oikealla olevasta linkistä. Kortit voi palauttaa 15.9.2021 mennessä osoitteeseen: Liikuntatoimi/ Vehmaantie 111, 23100 Mynämäki.

Poikkeustilan aikana on hyvä muistaa valtakunnallinen ohjeistus, eli pyöräillään mielellään yksin tai omien perheenjäsenien kanssa. Muuten pidetään etäisyys toisiin riittävän pitkänä. Seurataan valtakunnallisia sekä oman kunnan ohjeistuksia ja toimitaan sen mukaan.

Työpaikkojen tai kyläyhdistysten on mahdollisuus osallistua omilla joukkueillaan pyöräilyyn. Mobiilisovelluksessa on uutena kohtana: kylä tai  työyhteisö, johon voi kerätä yhteiseen pottiin kilometrejä.

Haastepyöräily -kampanjaan osallistuneiden kesken arvotaan lahjakortteja sekä tuotepalkintoja.

Takaisin sivun alkuun