Siirry sisältöön

Liikuntatoimintaa kuntalaisten hyväksi

Mynämäessä liikuntatoimi tarjoaa monipuolisia palveluita kuntalaisille mm. uimahallipalveluiden, liikuntaryhmien, seuratoiminnan tukemisen ja liikuntatapahtumien muodossa.

Keskeisenä tehtävänä on liikunnan ja muun terveyttä edistävän fyysisen aktiivisuuden edistäminen. Kunta tukee kuntalaisten liikkumista kehittämällä paikallista ja alueellista yhteistyötä sekä terveyttä ja hyvinvointia edistävää liikuntaa, avustamalla kansalaistoimintaa ja tarjoamalla liikuntapaikkoja.

Pikalinkit ikäluokkien liikuntasivuille lapset , nuoret , työikäiset , ikäihmiset ja soveltava liikunta.

Kevät 2024

LiiKu talvella -kampanja 10.1.-31.3.2024

Liikuntamuotoina ovat hiihto, kävely, sauvakävely, juoksu, lumikenkäily, pyöräily, maastopyöräily, potkukelkkailu, luistelu, retkiluistelu ja soveltava liikunta.

Lisätietoja kampanjasta: www.liiku.fi/talviliikkuja tai Aleksi Kytö p. 044 783 7256

Unelmien liikuntapäivä 8.5.2024

Koko perheen liikuntatapahtuma Mynämäen urheilukeskuksessa (Urheilutie 6).

Klo 12-14 Senioritapahtuma: tapahtumassa on eri liikuntapisteitä ja tasapainoharjoittelua.

Klo 17.30-18.30 Perhetapahtuma. Tapahtumassa on eri liikuntapisteitä ja lajikokeiluja. Paikan päällä kioski.

Järjestäjä: liikuntatoimi, Mynämäen eri urheiluseurat ja Meri-Vakan 4H-yhdistys.

Lisätiedot: Aleksi Kytö p. 044 783 7256 tai aleksi.kyto@mynamaki.fi

Retkeilyvinkki

Karttapalvelu esittelee laajan kattauksen varsinaissuomalaisia retkeilykohteita

Varsinais-Suomi on täynnä upeita, vaihtelevia maisemia ja reittejä. Uusia ideoita kesäretkien kohteiksi voi etsiä Virma Kartta -palvelusta, jossa on tuotu kartalle tietoa maakunnan virkistys- ja luontomatkailukohteista sekä niihin kytkeytyvistä palveluista. Ilmainen ja kaikille avoin Virma Kartta on selainpohjainen sovellus, jota Varsinais-Suomessa retkeilevä voi käyttää kätevästi älypuhelimella sekä retkiä suunnitellessa, että maastossa oman sijainnin ja reitin seuraamisen tukena.

Palvelu pohjautuu Virma-tietokantaan, johon on koottu jo yli 2500 kohdetta ja reittiä eri puolilta maakuntaa – esimerkiksi tulentekopaikkoja, laavuja, erilaisia kulttuurikohteita, luontopolkuja ja muita retkeilyreittejä. Palvelua ylläpitää Varsinais-Suomen liitto, mutta sen vahvuutena on joukkoistettu ylläpito, eli kartalta löytyviä tietoja voivat lisätä ja päivittää niin kunnat, muut reittien ylläpitäjät kuin palveluita tarjoavat yrityksetkin.

Virma Karttaa sekä virkistysreitteihin ja -kohteisiin liittyviä aineistoja ja palveluita kehitettiin Varsinais-Suomen liiton, ProAgrian ja Turun yliopiston Teknillisen tiedekunnan tietotekniikan laitoksen yhteistyönä Digitaalisen saavutettavuuden parantaminen virkistyspalveluissa -hankkeessa, jota rahoitti Varsinais-Suomen ELY-keskus osana maaseudun kehittämisohjelmaa.

Lisätiedot: Maiju Kähärä, verkostokoordinaattori, Lounaistieto (etunimi.sukunimi@lounaistieto.fi)

Takaisin sivun alkuun