Siirry sisältöön

Saattajakortti

Turun seudun 11 kunnalla (Kaarina, Lieto, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Paimio, Raisio, Rusko, Sauvo ja Turku) on käytössä yhteinen Saattajakortti.  Saattajakortin tavoite on helpottaa vammaisen tai pitkäaikaissairaan liikunnan ja kulttuurin harrastamista. Seudullisella Saattajakortilla yhtenäistetään eri toimipaikkojen käytäntöjä.

Kortti oikeuttaa yhden saattajan maksuttomaan sisäänpääsyyn kuntien määrittelemille liikuntapaikoille ja kulttuuripalveluihin. Uimahalleissa, kunto- ja liikuntasaleissa sekä kulttuurikohteissa toiminnan tulee olla kaupungin/kunnan järjestämää. Kortti ei siis oikeuta sisäänpääsyyn muiden tahojen kaupungin tai kunnan tiloissa järjestämiin tilaisuuksiin.

Kortin käyttöpaikat ovat nähtävissä www.liiku.fi/saattajakortti -sivuilta, kuntien verkkosivuilta ja liikuntapalveluissa. Kortin käyttömahdollisuuksista voi kysyä myös kustakin vierailukohteesta.

Henkilökohtainen Saattajakortti

Kortin myöntää kunnan liikuntapalvelut hakemuksen perustella. Korttia anottaessa tulee esittää kuntoutus/palvelusuunnitelma tai lääkärin tai fysioterapeutin lausunto. Näkövammaiset saavat kortin myös esittämällä Varsinais-Suomen Näkövammaiset ry:n näkövammakortin.

Kortti on avustettavan henkilökohtainen ja se tulee esittää kassalla. Saattajana voi toimia kulloinkin eri henkilö. Kortti on voimassa määräajan, enintään viisi (5) vuotta kerrallaan.

Toimipaikkakohtainen Saattajakortti

Sairaaloiden osastot, laitoshoidon yksiköt ja palveluasumisen toimipisteet voivat anoa Saattajakorttia osasto-, laitos- tai toimipaikkakohtaiseen käyttöön. Toimipaikkakohtaista korttia käytettäessä henkilökuntaan kuuluva voi toimia avustajana useammalle samaan ryhmään kuuluvalle avustettavalle.

Saattajan henkilöllisyys tulee todistaa työpaikan henkilökortin avulla. Toimipaikkakohtaista korttia haetaan Saattajakortin hakukaavakkeella, johon yksikön ym. esihenkilö tai vastaava kirjaa perusteet kortin tarpeellisuudelle.

Mynämäen kunnan liikuntapalveluissa kortti käy

  • uimahallissa
  • Tavastilan kuntosalissa
  • urheilukeskuksen kuntosalissa
  • ikääntyneiden liikuntaryhmässä
  • soveltavan liikuntaryhmissä

Yksityisissä liikuntapalveluissa kortti käy

  • Sporttihalli ent. Mynämäen liikuntahalli
  • HaNi-Hallissa

Yrittäjillä on oikeus rajata tapahtumia ja toimintoja, joihin saattajakortti ei käy.

Kortin hakeminen

Saattajakorttihakemus palautetaan osoitteeseen:
Mynämäen kunta
Saattajakortti
Vehmaantie 111
23100 Mynämäki

Kortti postitetaan hakijalle.

Takaisin sivun alkuun