Siirry sisältöön

Retkeilyreitit

Kuhankuonon retkeilyreitistö

Varsinais-Suomen liiton suunnittelema Mynämäen, Nousiaisten, Vahdon ja Yläneen kuntien toteuttama reitistö. Monipuolisen luonnon keskellä 11.000 ha:n alueella 170 km pääasiassa kesäaikaiseen patikointiin, maastopyöräilyyn ja luonnossa liikkumiseen tarkoitettu reitistö opasteineen, pysäköinti-, tauko-, keitto- ja yöpymispaikkoineen. Lisätietoja Kuhankuonon retkeilyreitin sivuilta. 

Alla Kuhankuonon retkeilyreitistön kartta.

Mynämäen pyöräilyreitistö

Mynämäen pyöräilyreitistö on toteutettu Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaisten Matkaillen kylillä -hankkeessa, jota on rahoittanut Leader Ravakka ry Euroopan maaseudunkehittämisrahastosta. Pyöräilyreittien suunnittelussa on ollut mukana kyläläisiä erityisesti Mietoisista ja Pyheeltä. Suunnittelussa alusta asti on ollut mukana myös paikallisia yrittäjiä ja kunnan kulttuuritoimi. Mynämäen pyöräilyreitit sopivat hyvin päiväretkeilyyn. Lenkit ovat helppokulkuisia ja noin 6–14 km pituisia. Mynämäen ja Mietoisten seutu on alavaa entistä merenlahden pohjaa. Pyöräilylenkkien varrelta löytyy levähdys- ja ruokailupaikkoja sekä mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Tervetuloa tutustumaan Mynämäkeen pyöräillen!

Mynämäen pyöräilyreitistövideon löydät tästä.

Mynämäen pyöräilyreitistö kartalla.

Asmandian virkistys- ja ulkoilualue

Viitoitettu reitti Linnavuorelle, Kurasmäen tammimetsän lehtojensuojelualueelle sekä Rauasvuorelle alkaa Aseman koulun läheltä Asmandiasta, joka sijaitsee Opintien pääässä Mynäjoen rannassa. Siellä on myös reitin infotaulu. Mynäjoen rantaa pitkin kulkee pieni pistoreitti. Reitin voi osittain kulkea myös pyörällä, jopa autolla, ja jokiosuuden kyläyhdistyksen kahdella kolmen hengen kanootilla. Lisätietoja ja reittikartta kyläyhdistyksen verkkosivuilla.

Pyhän Henrikin pyhiinvaellustie

Suomen ainoa keskiaikainen pyhiinvaellustie jakautuu historiallisesti kolmeen osaan: Nunnanpolkuun Turusta Nousiaisiin, Pyhän Henrikin tiehen Nousiaisista Mynämäen, Yläneen ja Säkylän kautta Köyliöön sekä Huovintien pohjoiseen osaan Köyliöstä Kokemäelle. Mynämäessä Pyhän Henrikin tien retkeilyreittiin on merkitty seuraavat kohteet: Nunnankukkula, Portassuo, Kirkkokallio ja MunkkeinlevoLisätietoja Pyhän Henrikin pyhiinvaellustien sivuilta.

Mietoistenlahden lintupolku

Mynälahden perukka eli Mietoistenlahti on yksi maamme arvokkaimmista lintuvesistä. Alueella on kaksi lintutornia, Vasikkahaan torni ja Perhetorni, sekä Silakkarin esteetön lintulava ja maisemakalliot. Se onkin erinomainen lintujen tarkkailupaikka erityisesti muuttoaikoina. Alueen polut ja tornit muodostavat yhdessä Mietoistenlahden lintupolut -kokonaisuuden, joka tarjoaa hyvät mahdollisuudet päiväretkeilyyn niin harrastajille kuin ulkoilijoille. Perhetornille menee myös uusi polku muodostaen Vasikkahaassa rengasreitin. Aluetta ylläpitää Metsähallitus yhdessä Mynämäenseudun luonnonsuojeluyhdistyksen kanssa

Lisätietoa Mietoistenlahden lintupolusta ja retkeilyalueesta löytyy Mynämäenseudun luonnonsuojeluyhdistyksen verkkosivuilta.

Vaski-polkupyörä on lainattavissa pääkirjastosta

Polkupyörän lainaajan on oltava 15 vuotta täyttänyt ja hyväksyttävä Vaski-pyörän käyttöehdot. Alle 15-vuotiaan lainaajan huoltajan on oltava mukana pyörää lainatessa. Lainaaminen tapahtuu tällöin huoltajan kirjastokortilla. Lainatessa on kirjastokortin lisäksi oltava kuvallinen henkilöllisyystodistus (passi, henkilökortti tai ajokortti), joka jää pantiksi kirjastoon, kunnes pyörä on palautettu. Pyörä palautetaan aina lainauskunnossa Mynämäen kirjastoon viimeistään 15 minuuttia ennen sulkemisaikaa. Lisätietoja pyörän lainaamisesta.

Takaisin sivun alkuun