Siirry sisältöön

Mynämäen kunta on mukana Miljoona roskapussia -kampanjassa

Julkaistu

YLE jatkaa keväällä 2024 ”Miljoona roskapussia” -kampanjaa, jonka tavoitteena on innostaa ihmisiä keräämään roskia ympäristöstä. Kampanja järjestettiin ensimmäisen kerran keväällä 2023. Mynämäen tekninen lautakunta on 14.2.2024 § 23 päättänyt, että kunta lähtee mukaan kampanjaan.

Kampanja on käynnissä 15.4.–5.6.2024 ja se tulee näkymään ja kuulumaan Ylen eri kanavilla sekä kumppaneiden omissa kanavissa. Kampanjassa on mukana 181 kuntaa ja kaupunkia, useita ympäristön hyvinvointiin liittyviä järjestöjä ja toimiota sekä Opetushallitus.

Ihmiset merkitsevät keräämien roskapussillisten määrän kampanjasivustolle https://yle.fi/aihe/miljoona-roskapussia , joka on jo auki. Roskalaskuri avautuu sivustolla 15.4.2024. Tavoitteena on kerätä roskia ympäristöstä miljoonan roskapussillisen verran.

Tekninen lautakunta on päätöksessään haastanut mukaan siivoustalkoiden järjestämiseen kaikki kunnan alueella toimivat omakoti- ja kyläyhdistykset.

Kirjastosta voit tarvittaessa lainata roskapihtejä. Roskasäiliöitä löydät Mynämäen keskustasta torilta ja kirjaston pihalta sekä Mietoisista Kylätalo Mietolan pihalta. Säiliöt on merkitty Miljoona roskapussia -tarralla ja niihin on myös merkitty laskurin verkko-osoite. Toki voit jättää roskapussin, vaikka omaan roskasäiliöösi ja kirjata sen kuitenkin laskuriin.

Haastamme mukaan kaikki yhdistykset, yritykset ja yksityishenkilöt!

Käytä somejulkaisuissa tunnistetta #miljoonaroskapussia ja #mynämäki

Takaisin sivun alkuun