Siirry sisältöön

Osallistumme suruliputukseen keskiviikkona 3.4.2024

Julkaistu

Vantaalla tiistaiaamuna tapahtunut kouluampuminen järkyttää kaikkialla Suomessa. Sisäministeriön toiveen mukaisesti Mynämäen kunta osallistuu keskiviikkona 3.4.2024 valtakunnalliseen suruliputuksen, jolla kunnioitetaan ja muistetaan kouluampumisen uhreja.

Tapahtumat voivat aiheuttaa erityistä huolta lapsissa ja nuorissa. Kunnan sivistystoimi on tiedottanut kunnassa tarjolla olevista oppilashuollon palveluista tapahtuneen jälkeen ensisijaisesti Wilman kautta.

Lapsia ja nuoria on muistutettu siitä, että mieltä askarruttavissa asioissa he voivat oman perheen ja läheisten lisäksi olla matalalla kynnyksellä yhteydessä koulukuraattoriin, koulunuorisotyöntekijään, psykologiin tai kouluterveydenhoitajaan. Kaikki muutkin kouluissa ja esimerkiksi nuorisotilalla työskentelevät aikuiset ovat lapsia ja nuoria varten.


Varsinais-Suomen hyvinvointialue palvelee seuraavasti

Lisäksi monet järjestöt tarjoavat tukea lapsille ja nuorille sekä vanhemmille:

  • Mannerheimin lastensuojeluliitto antaa vinkkejä siitä, miten järkyttävistä uutisista on hyvä keskustella ottaen huomioon lapsen ikä. Lue MLL:n ohjeet tästä: https://www.mll.fi/vanhemmille/vinkkeja-lapsiperheen-arkeen/vakivaltauutisista-puhuminen-lapsen-kanssa/
  • UNICEFin ohjeet löytyvät tästä linkistä: https://www.unicef.fi/tyomme/ajankohtaista/nain-puhut-lapselle-pelottavista-tapahtumista/
  • MLL:n nuortennetti nuorille: www.nuortennetti.fi
  • Tukea nuorille chatin kautta: www.se­ka­sin247.fi
  • Lasten ja nuorten puhelin p. 116 111, ma-pe klo 14-20, la-su klo 17-20
  • MIELI ry:n kriisipuhelin p. 09 2525 0111 päivystää 24 tuntia vuorokaudessa joka päivä. Voit soittaa nimettömästi ja luottamuksellisesti.
Takaisin sivun alkuun