Siirry sisältöön
Junnu Aaltonen konsertoi jälleen Mietoisissa | Mynämäki Junnu Aaltonen konsertoi jälleen Mietoisissa | Mynämäki

 

 

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Junnu Aaltonen konsertoi jälleen Mietoisissa

10.9.2023 15:00 - 17:30

Suomalaisen jazzin huippunimi Juhani ”Junnu” Aaltonen konsertoi Mietoisten kirkossa sunnuntaina 10.9. klo 15.00. Konsertti jatkaa pitkää perinteen ketjua, sillä Aaltonen esiintyy Mietoisissa jo 16. kesää peräkkäin. Tarjolla on jälleen taiturimaista jazzia ja gospelia huilulla esitettynä. Konsertissa mukana myös Junnun vaimo Riitta Aaltonen. Konserttiin on vapaa pääsy, ohjelmasta peritään pieni maksu.

Juhani Aaltosella on takana pitkä ja moneen kertaan palkittu ura. Viime keväänä hänet palkittiin Emma-palkinnolla yhdessä PLOP-yhtyeen kanssa vuoden 2022 parhaasta Jazz-levystä. Vuonna 2018 hän sai kirkon kulttuuripalkinnon. Aiemmin hänet on palkittu myös säveltaiteen valtionpalkinnolla, Jazz-Emmalla sekä Golden Gospel -palkinnolla. Aaltonen on soittanut 1960-luvulta alkaen monissa tunnetuissa kokoonpanoissa ja yhtyeissä (mm. UMO & Tasavallan Presidentti) ja tehnyt pitkään yhteistyötä mm. Edward Vesalan ja Heikki Sarmannon kanssa.

Junnun musiikkiin on vaikuttanut vahvasti aikoinaan sotalapsena Ruotsissa vietetty aika sekä sen jälkeinen raskas työ sahalla. -Olen puhaltanut kaiken tuskan torven läpi, kuvailee Junnu hänelle tutun soundinsa syntyä. Siitä on tullut tavaramerkki, joka kuuluu edelleen hänen musiikissaan. Jazzissa häntä viehättää erityisesti improvisaatio. -Olen improvisoinut työkseni viimeisen 40 vuoden ajan. Improvisaatio on intohimoni, tiivistää maestro.

Vapaa pääsy, ohjelma 10 €.

Konsertin järjestävät Mietoisten kappeliseurakunta ja Haraisten Koti. Junnun levyjä on myynnissä konsertin jälkeen.

Tiedot

Päivämäärä:
10.9.2023
Aika:
15:00 - 17:30

Tapahtumapaikka

Mietoisten kirkko
Kirkkotie 104
Mietoinen, 23120
+ Google Map

Takaisin sivun alkuun