Siirry sisältöön

Varha tiedottaa: Ota käyttöösi e-lasku ja muuta uutta palveluista

Julkaistu

Varhan e-lasku säästää aikaa ja vaivaa

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen e-laskusopimus tuo helpotusta arkeen. Kaikki Varhan lähettämät laskut saapuvat kätevästi yhdellä sopimuksella verkkopankkiin.

E-lasku helpottaa myös maksamista, sillä laskun tiedot ovat valmiina verkkopankissa. Lasku tarvitsee vain hyväksyä maksettavaksi. Saajan tilinumero ja viitenumero ovat myös valmiina ja oikein, joten niitä ei tarvitse täyttää enää erikseen. Laskua ei veloiteta tililtä ilman hyväksymistä. Halutessa laskun voi tallentaa tietokoneelle tai tulostaa omaan käyttöön ja kirjanpitoon.

E- laskujen vastaanotto on mahdollista ajasta ja paikasta riippumatta, joten niiden hoitaminen onnistuu esimerkiksi ulkomailta ja lomamatkoilta käsin. E-lasku tulee myös oikein perille, paperiposti saatetaan jakaa väärään laatikkoon.

Ja mikä parasta, e-lasku on maksuton ja ympäristöystävällinen ratkaisu.

Tee e-laskusopimus omassa verkkopankissasi

Oikea laskutusaihe löytyy laskuttajan nimellä ”Varsinais-Suomen hyvinvointialue” tai y-tunnuksella ”3221065–1”. Syötä yksilöintitiedoksi laskun saajan henkilötunnus. Mikäli tarvitset apua tai ohjeita verkkopankin osalta, kannattaa olla yhteydessä omaan pankkiin.

Varha käsittelee valtavan määrän laskuja joka viikko ja kuukausi. Esimerkiksi vuonna 2024 on tammi-elokuun välisenä aikana käsitelty jo hieman yli miljoona laskua. E-laskujen osuus kaikista maksetuista laskuista on tällä hetkellä 12,8 prosenttia.

Potilaiden kanssa yhdessä suunniteltu Kompassisairaala aukesi 28.10.

Tyksin uuden psykiatrisen sairaalan ykkösosa on valmistunut Mikron tontille osoitteessa Kiinamyllynkatu 13 Turussa ja ensimmäiset potilaat saapuivat sairaalaan maanantaina 28.10. Sairaalan visiona on vähentää potilaiden stigmaa (häpeäleimaa) lisäämällä mielenterveysosaamista ja sosiaalista kanssakäymistä.

Uudessa sairaalassa on varattavia ryhmätiloja järjestöille ja muille toimijoille sekä kahvila, Perhekuntoutuskeskuksen Lausteen pitämänä.

– Kun Kompassisairaala on täysin valmis, se on sairaala, joka ei näytä sairaalalta, ja joka sulautuu kaupunkikuvaan. Aulassa istuessa ei voi tietää kuka hakee apua ja kuka ei, Kompassisairaalan projektipäällikkö Pekka Makkonen sanoo.

Sairaala tarjoaa muitakin kuin erikoissairaanhoidon palveluita ja sairaalassa tullaan jakamaan oikeaa tietoa mielenterveydestä jatkuvien näyttelyiden, avoimien luentosarjojen ja tietoiskujen avulla.

– Potilaiden olosuhteet osastoilla siirtyvät tälle vuosituhannelle. Tiloista tulee aivan toisella tavalla rauhoittavat, turvalliset ja potilaiden autonomiaa kunnioittavat. Psykiatriaan ja psykiatrisiin sairaaloihin liittyvä rakenteellinen stigma yhteiskunnassa saadaan tämä sairaalan myötä toivottavasti vähenemään, Tyks Psykiatrian tulosryhmäjohtaja Jyrki Heikkilä sanoo.

Tyks Kompassisairaalaan tulevat muun muassa akuuttipsykiatria, vanhuspsykiatria, lastenpsykiatria, riippuvuuspsykiatria, psykoosien hoito sekä psykiatrian neuromodulaatio.

Kuvia: https://varha.kuvat.fi/kuvat/Rakennushankkeet+-+Byggprojekt/Tyksin+psykiatrisen+sairaalaan+1.+vaihe/

Päihde- ja riippuvuushoidossa ostopalveluista omaan palvelutuotantoon

Varsinais-Suomen hyvinvointialue on korvaamassa ulkoisilta palveluntuottajilta ostamiaan päihde- ja riippuvuushoidon avopalveluja omalla palvelutuotannolla.

Syyskuusta 2024 alkaen ostopalvelusopimukset muuttuivat ja Turussa, Kaarinassa, Raisiossa ja Pöytyällä asuvat, päihde- tai riippuvuushoitoa tarvitsevat, ovat ottaneet muiden sote-palvelujen asiakkaiden tapaan yhteyttä oman terveyskeskuksensa hoidon tarpeen arviointiin.

– Asiakkaalle tehdään hoidon tarpeen arviointi ja jos päihdehoidon tarve on perusteltu, hänelle laaditaan mielenterveys- ja päihdeyksikössä hoitosuunnitelma. Sen perusteella asiakas saa päihde- ja riippuvuushoitoa joko Varhan omana avopalveluna tai hänet ohjataan edelleen ostopalveluihin, Varhan päihde- ja mielenterveyspalvelujen johtaja Tommi Väyrynen avaa.

Muissa Varhan alueen kunnissa päihde- ja riippuvuushoidon palvelut jatkuvat aiempaan tapaan vuoden 2024 loppuun saakka. Myös selviämisasemien tarjoama palvelu ja laitosvieroitushoito jatkuvat vuoden loppuun asti ennallaan. Lisäksi päihdepalveluiden asumispalvelut jatkavat toimintaansa koko Varhan alueella entiseen tapaan.

Lisätietoa:

Varhan päihde- ja riippuvuushoidon palveluihin muutoksia 1.9.2024 alkaen – ostopalveluista omaan palvelutuotantoon | Varha

Turun Kauppatorin Monitorista tukea erotilanteisiin ilman ajanvarausta

Miten lapsiperhe selviää erosta? Mistä saa tukea eroon liittyvissä kysymyksissä? Ero vaikuttaa kaikkiin perheenjäseniin ja myös läheisiin. Tukea on tarjolla ja sitä kannattaa hakea.

Ensimmäisen askeleen lapsiperheen erossa tai vasta eroa pohdittaessakin voi ottaa Turun keskustaan, Aurakadun varteen Kauppatorin Monitoriin perheoikeudellisiin palveluihin. Palvelupisteessä palvelee ammattitaitoinen eropalveluohjaaja Varhan alueen asukkaita ympäri vuoden aina keskiviikkoisin. Paikalle voi tulla ilman ajanvarausta toinen eron osapuolista tai molemmat yhdessä.

Asioimaan voi tulla myös erilaisissa tilanteissa: kysymään neuvoa tai tilanteen ollessa jo kriisiytynyt. Tilannetta voi tulla saman tien selvittelemään ja sovittelemaan ilman ennakkoon valmistautumista.

Myös ajanvaraus perheoikeudellisiin palveluihin onnistuu Monitorissa kätevästi ilman puhelimessa odottelua.

Turun Kauppatorin Monitorista tukea erotilanteisiin ilman ajanvarausta | Varha

Olisiko perheessäsi paikka tukea tarvitsevalle lapselle?

Suomessa oli vuonna 2023 yli 17 000 lasta ja nuorta sijoitettuna sijaishuoltoon kotinsa ulkopuolelle. Vuoden 2023 lopussa heistä noin 7 300 asui perhehoidossa sijaisperheissä ja muut pääasiassa lastensuojelulaitoksissa. Lastensuojelulain mukaan jokaiselle kotinsa ulkopuolelle sijoitetulle lapselle ja nuorelle pyritään löytämään ensisijaisesti sijaisperhepaikka.

Koska sijaisperheitä ei ole tarpeeksi, laitoksissa asuu moni sellainenkin lapsi ja nuori, jolle perhehoito voisi olla paras vaihtoehto. Perhehoito sijaisperheessä antaa lapselle ja nuorelle mahdollisuuden kasvaa tavallisessa kodissa osana perhettä.

Järjestämme tuki- ja sijaisvanhemmuudesta kiinnostuneille perheille ennakkovalmennusta, jonka aikana annamme monipuolisesti tietoa lastensuojelusta, tukiperhetoiminnasta ja perhehoidosta sekä valmiuksista, joita tuki- ja sijaisperheiltä edellytetään.

Jos kiinnostuit toiminnasta ja ennakkovalmennuksista, voit ottaa meihin yhteyttä: 

Oletko saanut Varhasta niin hyvää palvelua, että haluaisit kertoa siitä muillekin?

Ilmianna asiakaskokemuksesi Varhan palveluissa ja kerro, millä tavalla hyvinvointialue on onnistunut palvelemisessasi. Palautteita julkaistaan anonyymisti Varhan Facebookissa ja Instagramissa syksyn 2024 aikana. Pistetään siis hyvä kiertämään!

Varhan palvelut saavat runsaasti asiakaspalautetta ja varsinaissuomalaiset ovat palveluissa käytyään hyvin tyytyväisiä

  • Vuonna 2023 saimme asiakkailtamme yli 118 000 palautetta ja tänä vuonna olemme saaneet jo lähes 77 000 asiakaspalautetta.
  • Palvelumme koki hyödylliseksi tai osittain hyödylliseksi 91 % palautteenantajista.
  • Vuoden 2023 NPS-suositteluindeksi oli laitepalautteiden perusteella palvelussa käynnin jälkeen 78 eli erittäin hyvä.
  • Eniten asiakkaiden myönteisiin kokemuksiin on vaikuttanut avointen vastausten perusteella Varhan henkilökunnan ystävällisyys, rauhallisuus ja ammattitaito.
  • Tyks-sairaalapalveluissa käytössä olevan tekstiviestipalautteen yleisarvosana palvelustamme on vuonna 2023 keskiarvoltaan 9,2 (arvosteluasteikko 1–10) ja tänä vuonna 9,34.

Kerro oma onnistunut kokemuksesi: varha.fi/ilmiannapalvelu (linkki ohjaa Webropol-lomakkeelle, jossa voit vastata sekä suomeksi että ruotsiksi)

Takaisin sivun alkuun